Sanırım sorunları hallettik ve vatandaşta bu toplantıya ilgi göstermiyor” sözleriyle tepki gösterdi.
Didim Zeynep-Mehmet Dönmez Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesinde gerçekleştirilen Toplantıya Didim Kaymakamı Ali Katırcı, Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı, İlçe Jandarma Komutanı Şener Mavzer, Didim İlçe Emniyet Müdürü Sunay Öztürk, Ticaret Odası Başkanı Ufuk Döver, Turizm Derneği Başkanı Deniz Atabay, Turizm Derneği yönetim kurulu üyeleri, Esnaf Odası Başkanı Yaşar Pektaşoğlu ve az sayıda esnaf katıldı.
Esnafın sorunlarını dinleme amacıyla düzenlenen toplantıda esnaf katılımının çok az olması dikkatleri çekerken, toplantının açılış konuşmasını yapan Didim Kaymakamı Ali Katırcı; “Bu yıl her yıl yaptığımız gibi vatandaşlara açık olan toplantımızda idari birim amirleri, ilgili kurum ve kuruluşlar buradalar. Ama görüyorum ki esnaf vatandaşlarımızın katılımı çok az. Sanırım sorunları hallettik ve vatandaşta bu toplantıya ilgi göstermiyor” sözleriyle veryansında bulundu.
Kaymakam Katırcı “Mayıs ayı içerisinde sektör temsilcileriyle toplantı yaptık, geçen hafta içerisinde de turizm koordinasyon toplantısını gerçekleştirdik dolayısıyla bugüne kadar belirli bir aşamaya geldik” şeklinde açıklamada bulundu.
Turizmin temel sıkıntılarından olan hanutçuluk, gıda hijyen denetimi, işyeri denetimi ve ruhsat denetimi gibi konulardaki sıkıntıların konuşulduğu toplantıda Didim Kaymakamı Ali Katırcı; “Her sene olduğu gibi bu senede işletmelerin uyacakları kuralları işletme temsilcilerine yazılı olarak bildirdik. Sıkıntılarınızı burada not alacağız. Ve bu sıkıntıların takipçisi olacağız” dedi...
“EKSİKLİKLER VAR AMA MUHAKKAK ÇÖZÜLECEK”
Toplantıda konuşan Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı ise; “Bu sene seçimler dolayısıyla Altınkum'a geç kaldık diye düşünülmesin. Eksiklerimiz muhakkak var. Bunlar elbette çözülecektir. Artık daha hızlı hareket etmeliyiz. Burada esnafa iş düşüyor. Otokontrollü olmaları gerekiyor.”dedi.
Gürültü kirliliği konusunda esnaftan duyarlılık beklediğini belirten Kamacı; “Gönül isterdi ki bu toplantı kalabalık olsun. Ama anlaşılıyor ki insanların sorunları yok.” dedi. Zabıta ekiplerinin ruhsat kontrollerini yaptıklarını belirten Başkan Kamacı; “Mekanların temizlik ve hijyen kurallarına uymaları çok önemlidir” diyerek vatandaşların çevrelerinde gördükleri eksiklikleri belediyeye bildirebileceklerini nöbetçi zabıtaların belediyede hazır bulunduğunu ifade etti.
“GÖNÜL İSTERDİ Kİ SALON DOLSUN”
Turizm Derneği Başkanı Deniz Atabay ise; “Gönül isterdi ki bu salon dolu olsun. Biz Turizm Derneği olarak işimize devam edeceğiz. Altınkum esnafının sorunları çok fazla. Fakat maalesef bu tip toplantılara katılmıyorlar. Birazda iletişim sorunumuz var. Bugüne kadar derneğimiz bir binası olamayışı nedeniyle de iletişim azalıyor. Umarım yakın tarihte hizmete girecek olan binamızla beraber bu sorun ortadan kalkacaktır” dedi.