ANTALYA'da taklit ürün denetimi yapan iki ünlü markanın avukatı Zeynep Kurtoğlu, öfkeli esnafın hışmına uğradı. Çıkan arbedede polisin kullandığı biber gazından bazı esnaf, vatandaş ve turistler etkilendi.

Olay saat kulesi karşısında bulunan kapalı çarşıda bugün meydana geldi. İki ünlü markanın avukatlığını üstlenen Zeynep Kurtoğlu, birkaç polis nezaretinde önceden arama kararı çıkartılan 100 esnafı denetlemek için kapalı çarşıya girdi. Girilen ilk işyerindeki esnaf arama kararına karşı çıktı. Yaşanan tartışmayı gören diğer esnaf da olaya müdahil oldu. Tartışma kısa sürede polis ile esnaf arasında arbedeye dönüştü. Polislerin telsizden yardımcı ekip talebinde bulunması üzerine olay yerine asayiş, polis merkezi ve yakın bir yerde başka bir konu için konuşlanan Çevik Kuvvet ekibi sevk edildi. Kısa sürede olaylara müdahale eden güvenlik güçleri, çarşıya giriş ve çıkışları kontrol altına aldı. Polis yaşanan arbede sırasında biber gazı kullandı. Kapalı alanda kullanılan biber gazı nedeniyle bazı esnaf, vatandaş ve turistler etkilendi. Ardından Zeynep Kurtoğlu'na polis yeleği giydiren çevik kuvvet, avukatı öfkeli kalabalığın arasından dışarıya çıkardı.

"YAŞANANLAR TALİHSİZLİK"

Kalekapı Esnafları Güçlendirme ve Kalkındırma Derneği (KALEDER) Asbaşkanı Hasan Kilit, yaşananları talihsizlik olarak değerlendirdi. Olayı "Bugüne kadar yaşanan en vahim durum" olarak niteleyen Hasan Kilit şunları söyledi:

“Zaman zaman tartışmalar yaşanır, ancak böylesine büyük bir olayı ilk kez yaşıyoruz. Devletin esnafı ile karşı karşıya gelmemesi için büyük çaba harcadık. Biz polis dostuyuz. Polisin biber gazını yanlışlıkla kullandığını tahmin ediyorum. Umarım bir daha böylesine olay yaşamayız.”

Hasan Kilit, kendilerine kayıtlı 780 esnaf bulunduğunu belirterek, adı geçen markaların 100 esnaf için arama kararı çıkarttığını öğrendiklerini sözlerine ekledi.

DHA