Koçarlı Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Abdullah Ünal, esnafın borçla yatıp kalktığını öne sürdü.
Ünal, yaptığı açıklamada, Esnaf ve Sanatkarların genel olarak ekonomik sıkıntılara rağmen borçlarını ödeme haysiyeti gösterdiğini, bunun da takdir edilmesi gerektiğini belirtti.
Ünal, 2010 yılının geçen yıla göre daha çok zor şartlar altında geçtiğini ifade ederek, ''Buna rağmen esnafımız almış olduğu kredilerin ödemelerinde duyarlık gösteriyor'' dedi.
Esnaf ve sanatkarların küresel krizden büyük ölçüde etkilendiğini ifade eden Ünal, 2010 yılında ise daha az kriz beklentisi içinde olunmasına rağmen, 2009 yılını arar hale geldiklerini savundu ve şöyle konuştu:
''Sanatkarlarımızın durumu çok zor, çünkü aldığı kredi borçlarını vergisini, kirasını, elektriğini, sigortasını, suyunu ödeyemez hale geldi. İlçemizin geliri tarıma dayalı olduğu için sıkıntıların başlıca sebebi buradan kaynaklanıyor. İlçemizde istihdam yaratılmadığı müddetçe bu sıkıntıların devam edecek. Esnafımız borçla yatıp, borçla kalkıyor. Bugün için vergi borcu olmayan, Bağ-kur borcu olmayan, kredi borcu olmayan esnaf yok.''
Sanayi esnafının çekiç, motor, planya sesi,duymadığını dile getiren Ünal, ''İş yönünden çok sıkıntılı durumdayız. Esnaf ve sanatkarlarımız Kooperatifimizin önemini, ciddiyetini kavramış durumdadır. Bazı sıkıntılarımız olsa da bu sıkıntılarımızı diyalog içinde çözmekteyiz'' diye konuştu.