Kocasının aynı zamanda çocukluk arkadaşı olan ortağıyla eşcinsel ilişki sürdürdüğünü fark eden kadın boşanmak için mahkemeye başvurdu.

Sabah gazetesinin haberine göre bir kadının "eşim gay" diyerek açtığı boşanma davası Aksaray'da ve Ankara Adliyesi'nde dilden dile dolaşıyor. Ankara 3. Aile Mahkemesi'nde devam eden davanın dosyasına göre, olaylar şöyle gelişti: Aksaraylı üniversite öğrencisi F.T. ile E.T., bir süre aşk yaşadıktan sonra Aksaray'da evlendi. Bir süre sonra genç kadın ABD'ye giderek bir yandan çalışıp, bir yandan da öğrenimini devam ettirdi. Bir süre sonra eşi E.T. de yanına gitti. Bir yandan okuyan kadın, bir yandan da çalışarak eşine baktı. Ancak eve her geldiğinde, çalışmayan eşi sürekli bilgisayar başındaydı.



'KOKUNU ÖZLEDİM'
Eşinin evde olmadığı bir gün genç kadın bilgisayarı kontrol ettiğinde kocasının, erkek olan çocukluk arkadaşı A.S.'ye, "Kokunu özledim senin kazağınla yatıyorum" mesajı yazdığını görünce şaşırdı. Aynı günlerde ortak arkadaşlarından, eşinin gay barlara gittiğini de öğrendi. Ailenin geçim masraflarına destek olabilmesi için ortak arkadaşları, E.T.'ye lokantalarda iş buldu. Ancak E.T.'nin aklı Aksaray'daydı. Sonunda bir gün Aksaray'a döndü. Türkiye'ye döndüğünde kocası ile arkadaşının sürekli birlikte zaman geçirdiklerini gören genç kadın, eşinin evde gözünün önünde bile kendisinden çok erkek arkadaşına ilgi göstermesiyle şoke oldu. Bu sırada kocasının hem ortağı, hem çocukluk arkadaşı olan A.S.'nin karısı C.S. ile de tanıştı. Çiftin bir de çocukları vardı.

KADINLAR ŞÜPHELENDİ
Ancak iki koca sık sık "İhale var, biz il dışına çıkıyoruz" diyerek, birlikte seyahate gittiler. Bu durumdan rahatsız olan A.S.'nin eşi C.S., F.T.'ye, "Yoksa bunlar gay mi?" diyerek şüphesini ortaya koydu. İki kadın, eşlerinin bilgisayarlarında, kocalarının birbirlerine yazdıkları e-mailler, MSN konuşmaları ile sevgili olduklarına dair kanıt içeren fotoğrafları bulunca, boşanma davası açmak için Ankara'da bir avukata başvurdular. F.T.'nin boşanma davası eşinin gay olması nedeniyle açılırken, C.S. çocuğu olduğu için, vekaletname vermesine rağmen boşanma davası açmaktan vazgeçti. Dosya için ABD'den tanıklar bile geldi. Dava duruşmalarının sonuncusunda F.T.'nin annesi tanık olarak mahkemeye çağrıldı. Duruşma sonunda kayınvalide, gay partner A.S. tarafından, adliye koridorunda tartaklandı.

BROKEBACK DAĞI'NI ANDIRIYOR
2005 yılında en iyi yönetmen dahil 3 Oscar ödülü kazanan "Brokeback Mountain" filmi de benzer bir hikâyeyi anlatıyordu. 2008'in Ocak ayında ölen Heath Ledger ve Jake Gyllenhaal'ın başrollerini paylaştığı filmde aynı anda kovboyluk işine başvuran iki kişi yalnız başlarına kampa gönderilir. Kovboyların arkadaşlığı zamanla aşka dönüşür. Ancak kapalı bir toplumda ve eşcinselliğin hiç kabul görmediği bir dönemde yaşadıkları için kamp dönüşü her ikisi de evlenir ve çocuk sahibi olur.