Türkiye Dans Sporları tarafından organize edilen Türkiye Şampiyonası, 12 Mart Cumartesi günü Eskişehir Atatürk Spor Salonu'nda yapılacak.

500'e yakın dansçının katılımıyla gerçekleşecek şampiyonada, en küçüğü 7 yaş olmak üzere, farklı yaş gruplarından gelen sporcular, Latin danslarında ve standart danslarda yeteneklerini sergileyecek.

Türkiye Dans Sporları Federasyonu'nda son genel kurulda başkanlığa getirilen Tolga Han Çinkitaş, Cumartesi günü tüm dans sporu tutkunlarını Atatürk Spor Salonu'na beklediğini belirterek, ''Gençlik ve Spor Genel Müdürümüz Yunus Akgül ve tüm teşkilat çalışanlarına federasyonumuza verdiği desteklerden dolayı çok teşekkür ediyorum'' dedi.

''Dans, sportif, sanatsal ve sosyal bir bileşendir'' sloganıyla yola çıktıklarını kaydeden Çinkitaş, ''Sloganımızın hakkını vermek için yönetim kurulu üyelerimiz, yetkili alt kurullarımız ve dansa gönülden destek veren dostlarımızla birlikte büyük bir dans ailesi olarak hep birlikte çalışacağız'' diye konuştu.

Türkiye'de dans sporlarıyla ilgili yarışmaların yapılmasının önemine değinen Tolga Han Çinkitaş, şöyle devam etti:

''Dans sporları şu anda dünyada görselliği ön plana çıkaran sporlar arasında en önde yer almaktadır. Dans sporu, izleyenlere sporun fiziki gücünü zarafet, estetik ve müzikle birleştiren görsel bir şölen sunmaktır. Türkiye Dans Sporları Federasyonu, Uluslararası Olimpiyat Komitesine üye olan Dünya Dans Sporu Federasyonu'nun üyesidir. Branşımız, 2016 Olimpiyat Oyunları'nda yer almaya aday branşlar içinde ilk sıralarda bulunmaktadır. Bu nedenle şimdiden küçüklerimize yapmış olduğumuz yatırımların gelecekte katılacağımız ilk olimpiyatlarda bize şampiyonluklar kazandıracağına inanıyorum.''