Evinizde işe yaramayan eşyaları değerlendirebilir, küçük değişikliklerle büyük farklar yaratabilirsiniz.

Evinizde değişiklik yapmadan önce birkaç püf noktasına dikkat etmeniz gerek.

İşte sizde elinizde olanları değerlendirip zamana geçmenin tam zamanı

* Boya kokusuna vanilya: Yeni boyanmış bir evdeki kokuyu tamamen yok etmek mümkün değil anacka hafifletmek için bir şeyler yapabilirsiniz. Bunun için boya yapılırken, boya kutusunun içine litre başına 2 çorba kaşığı vanilya katmak yeterli. Ya da boya yapılan odanın içine kesik bir soğan bulunan su dolu kap yerleştirebilirsiniz. Bu yöntem, boyanın keskin kokusunu hafifletecektir.

* Ahşaplarınıza yumuşak davranın: Ahşap mobilyaları temizlerken mutlaka kuru, temiz ve yumuşak bir bez kullanın. Piyasada satılan cilalarla parlatmak her zaman tavsiye edilmiyor, çünkü bu cilalar zamanla mobilyanın kıvrım ve oymalarında birikerek, istenmeyen tabakalar oluşturuyor. Bu da ileride daha pahalı yöntemlerle temizleme ihtiyacı doğuruyor.

* Açık renk mermer evinizi aydınlatır: İşe öncelikle mermeri döşeyeceğiniz zemini etüt ederek başlayın. Evin trafiğini düşünerek, seçiminizi ona göre yapın. Örneğin çok kalabalık ve trafiği yoğun bir evde yaşıyorsanız, açık renk damarsız mermerler yerine, koyu renk olanları tercih edin. Dikkat etmeniz gereken bir diğer nokta da evinizin ışık durumu. Eviniz karanlıksa, koyu renkten kaçının. Açık renk mermer daha aydınlık gösterecektir.

* Kare kare kavanoz seti: Kavanozların içindekiler bittikten sonra sakın atmayın. Kareli veya çiçekli bir kumaş alarak, kapak altlarına örtü yapabilir ve oldukça gösterişli bir kavanoz setine, zaman içinde sahip olabilirsiniz.

* Duvardan duvara halı özen ister: Leke olduğu zaman kesinlikle silmeye çalışmayın. Özel yıkama makineniz yoksa veya özel leke çıkartma ilacınız, başınız daha büyük derde girecek ve leke yayılacaktır.

* Anılarınızı duvara asın: Resimlerinizi, siyah-beyaz çektirip küçük çerçevelere yerleştirebilirsiniz. Daha sade ve hoş duracaktır.

* Bit pazarına nur yağar: Ara sıra eskicileri gezin. Hiç ummadığınız, ama hoşunuza gidecek birkaç obje karşınıza çıkabilir. Fırsatı kaçırmayın.

H2