Zanlının, 6 yıl önce de hemşire sevgilisini telle boğarak öldürmekten tutuklandığı ve hapisten kaçtığı ortaya çıktı. Karsel'in ise bu gerçeği bildiği iddia edildi.

39 yaşındaki 2 çocuk annesi Esra Karsel, Do-Re-Mi'nin 3 yıl önce trafik kazasında ölen sahibi Ahmet Duran Baysal'ın eşiydi. İBRAHİM YILDIZ İSTANBUL
8 Ekim'de Nişantaşı'nda arabasında boğularak öldürülen Esra Karsel'in katil zanlısı, cezaevi firarisi olan 1.5 aylık sevgilisi çıktı. Olay mahallindeki güvenlik kamerası görüntülerinde hiçbir ipucu elde edemeyen ve kadının eşyasının çalınmadığını gören polis, cinayetin aşk nedeniyle işlendiği ihtimali üzerinde yoğunlaştı. Öldürülmeden önce 50 kişiyle cep telefonundan görüştüğü belirlenen maktulün arkadaşlarının ifadesine başvuran polis, telefon takibiyle izini bulduğu katil zanlısı Eyüp Gökhan'ı Kadıköy'deki bir evde gözaltına aldı. Polise verdiği ifadede suçunu itiraf eden zanlı Eyüp Gökhan, Esra Karsel'in “Sen diğerlerinden daha iyisin” sözüyle cinayeti işlediğini öne sürdü. Gökhan, çıkarıldığı mahkemede tutuklanarak Metris Cezaevi'ne konuldu.

KAFEDE TANIŞTILAR

Cinayeti arkadaşının Kadıköy'deki otoparkında işlediğini söyleyen Gökhan'ın 2003 yılında hemşire sevgilisini de telle boğarak öldürdüğü ortaya çıktı. Çorum Yarı Kapalı Cezaevi'nden 1 haftalık izin için İstanbul'a geldiği sırada firar eden Gökhan'ın bayram arifesinde Esra Karsel ile bir kafede tanıştığı öğrenildi.


Telefonda tanıştı intihar süsü verdi

23 yaşındaki hemşire İlknur Değirmenciler, telefonla tanıştığı ve bir süre sonra Üsküdar'daki bir dairede birlikte yaşadığı Eyüp Gökhan tarafından 2003 yılında telle boğularak öldürüldü. Kıskançlık yüzünden işlediği cinayete sevgilisinin bileklerini keserek intihar süsü veren katil zanlısı, daha sonra polise teslim oldu./yeni şafak