Öncelikle ocak ayında Star TV"de başlayacak yeni diziniz “İhanet”ten biraz bahsedelim... Nasıl bir dizi çıkıyor ortaya?
- Basında konsept olarak Sabancı suikastinin işlendiği haberleri çıktı, fakat öyle değil. Dizi Türkiye"nin önemli bir holdinginde geçiyor. Ve öldürülen dört kişi var. Belki bu yüzden benzetildi. Ben Emir karakterini canlandırıyorum. Emir polis akademisinden yeni mezun bir genç. Babası da polis ve şehit olmuş. Emir"in ablasının çalıştığı holdinge bir suikast düzenleniyor ve ablası da öldürülenler arasında... Polis dizisi gibi görünüyor ama değil. Türkiye"nin gerçeklerine parmak basan bir dizi. Anlatmak istediğiyse ihanetin insan hayatındaki yeri.

Devlet ilişkileri, holdingler, aksiyon... Sanki biraz “Kurtlar Vadisi” gibi...
- Benzerlikleri var ama “Kurtlar Vadisi” gibi değil. Orada mafya işleri ve Polat Alemdar gibi seçilmiş bir kişi var. Emir ise daha sade vatandaş.

Aksiyon ve dövüş sahneleri için özel bir eğitim aldınız mı?
- İlk işimde başkomiseri oynadığım için eğitim almıştım. Ama sizin eğitim almanız yetmiyor, karşınızda oynayanların da en az sizin kadar işi bilmesi gerekiyor. Bu konuda biraz zorluk yaşıyorum açıkçası...

BUGÜNE KADAR PALYAÇOYDUM

Daha önce iki komedi dizisinde gördük sizi, bu ilk dramanız.İzleyici yeni imajınıza alışabilecek mi sizce?
- Evet, seyirci beni hep komedi dizilerinde gördü, ama asıl Burak Özçivit"i bu dizide görecekler. Bugüne kadar palyaçoydum, eğlenceli işlerde oynadım ama aynanın karşısına geçip o makyajı silmeye başlıyorum şimdi.

Emir"in hayatında aşk olacak mı?
- Var tabii. Hem de bir değil dört aşk var. Emir"in bir tane sevgilisi var ve ona aşık. Ama Emir"e aşık olan birçok kişi var. Merve Sevi ve Enise Ütük ile epey değişik durumlar yaşanacak.

Sette birbirinize uyum sağlayabildiniz mi?
- Enise ile “Zoraki Koca”da birlikte oynamıştık. Merve ile daha önce hiç oynamadık, ama kolay uyum sağladık, zorlanmıyoruz.

“Baba Ocağı”ndan bu yana epey zaman geçti. Neler yaptınız o süreçte?
- ıki senedir tatil yapmıyordum. Uzun bir tatil fırsatım oldu. Ama sürekli aklım işteydi. Daha iyi olabilmek için neler yapmam gerektiğini düşündüm. ış olmayınca çok sıkılıyorum. Bu sıkıntım etrafımdakilere de yansıyor. ış düşünmekten yemek yiyemeyip beş kilo verdim. Evde durmamaya çalıştım, hobilerimle ilgilendim. Modifiye ettiğim bir arabam vardı, onu bitirdim. Hikayeler yazdım.

Yazdıklarınızı daha sonra senaryoya dönüştürme planlarınız var mı?
- Tabii ki. Bir hikayem var mesela, “Babam ve Oğlum” filmindeki konuya çok değişik bir perspektiften bakıyor. ınanılmaz duygusal, çekilse izleyen hüngür hüngür ağlar. Paylaştığım insanlar oldu. Dizi sektörü gelip geçici bir iş benim için. Ben yönetmenliğe yönelmek istiyorum.

Sadece işin maddi boyutu yüzünden mi dizilerde rol alıyorsunuz?
- Evet. Paramızı dizilerden kazanıyoruz. Ama tabii oyunculuk eğitimi almadığım için benim açımdan bir okul gibi dizi setleri.

ADAM GİBİ ÖPERİM

Saba Tümer"in programında “Baba Ocağı”ndaki öpüşme sahneniz üzerine bir konuşma oldu. “Allah sevgiline sabır versin, adam gibi öpseydin 30 tekrar çekmek zorunda kalmazdınız” dedi Tümer... Sevgiliniz Zeynep bu sahnelerle ilgili ne düşünüyor?

- Zeynep (Dörtkardeşler) böyle bir sahne de olsa izliyor, çünkü bu benim işim. Ayrıca 30 tekrar da çekmedik. Adam gibi öptüm bitti. Sahne ne gerektiriyorsa yaparım, adam gibi öperim yani.

O sahne yüzünden sevgilinizle aranızın açıldığı da yazıldı. Aslı yok muydu?
- şu sıralar ikimiz de işimize odaklanmış durumdayız. şu an rakibiz zaten. O da “Maskeli Balo”da oynuyor. Aslında ben de o dizide oynayacaktım ama “ıhanet” daha ağır bastı.

Aynı dizide rol alacaktınız yani..
- Ben oynasaydım Zeynep o dizide olamazdı. Sevgilimle aynı dizide oynayacak kadar profesyonel değilim. O benim en doğalımı bilir ve ben doğalımı bilen insanın karşısında rol yapamam. / kelebek