Konuyla ilgili açıklama yapan Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Karaoğlu işçilerin görev yeri değişikliğiyle ilgili olarak “Biz toplu sözleşmedeki hakkımız kullandık, bu süre de 3 aydı, şimdi kendilerine de tebligat yaptık” derken AK Parti"den 29 Martta Belediye Başkan Adayı olan Hilmi Yıldırım ise işçilerin eski görev yerlerine dönüşünü belediyeye verilen bir ders olarak nitelendirirken “Kanunların ve hukukun dışına çıktığınız zaman hesap sorulur” dedi.
29 Mart yerel seçimlerinden sonra yerleri değişen bazı belediye işçileri eski görev yerlerine dönüyor. Bu gelişmelerin, 29 Mart yerel seçimlerinin ardından yaşanması Didim kamuoyunda “İşçilerin siyasete alet ediliyor” yorumuna neden olmuştu. Yerleri değiştirilen işçilerle ilgili olarak o dönemde açıklama yapan Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı “Biz bu işçilerimizin yerlerini geçici olarak değiştirdik. Bazı birimlere takviye yapıldı” şeklinde açıklamalarda bulunmuştu. Konuyla ilgili olarak da geçtiğimiz günlerde açıklama yapan AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem ise “Didim Belediyesince yerleri değiştirilen bazı işçilerimiz 3 ay içinde eski yerlerine dönecek” şeklinde açıklamalarda bulunmuştu.
Yaşanan bu gelişmelerden sonra Didim Belediyesince görev yerleri değişen bazı işçilere bu gün yapılan tebligat yapılarak "Eski yerlerine dönebilecekleri" bildirildi.
Konuya ilgili olarak bilgiler veren Didim Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Karaoğlu “Biz toplu sözleşmenin gereğini yaptık. Sezon öncesi bu uygulamayı yaptık bu da ihtiyaca göre yapıldı. Bunların yaygarası yapıldı. Şimdi ikinci bir süreç başladı. Sözleşme süresi sona erdi ve işçilere tebligat yapıldı. İsteyen eski işine geri dönecek, isteyen ise yerinde kalabilecek. Bu süreçte işçiler yasal haklarını kullanacak. AK Partili Vekil Mehmet Erdem"in açıklamasını okumadım. Biz yasaya uyduk ve uyacağız” sözlerine yer verdi.
29 Mart seçimlerinde AK Parti"den Didim Belediye Başkan Adayı olan Hilmi Yıldırım ise İşçilerin eski yerlerine geri dönmesiyle ilgili olarak “Yanlış hesap Bağdat"tan dönmüştür. Belediye"yi kendi çiftlikleri zannedenlere bu bir derstir. Kanunların ve hukukun dışına çıktığınız zaman hesap sorulur. Hizaya girersiniz. İşçi kardeşlerim sabrettiler ve haklarını aldılar. Hepsini tebrik ediyorum” diye konuştu.