Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon eski Valisi Dr. Recep Kızılcık’ın vefatı nedeniyle yaptığı açıklamada büyük üzüntü yaşadıklarını söyledi.

Kızılcık’ın son derece başarılı bir bürokrat ve devlet adamı olduğunu ifade eden Başkan Gümrükçüoğlu, “Trabzon’da görev yaptığı 4 yıl boyunca Trabzon kenti adına sürekli istişare yaptığımız, Trabzon’dan ayrıldıktan sonra da yine kent için görüş alışverişinde bulunduğumuz bir insandı. Ölümü bizleri derinden yaraladı. Kendisine Allah’tan rahmet, eşi Sema Hanımefendi başta olmak üzere, çocuklarına, ailesine ve sevenlerine ve Trabzon halkına ve milletimize başsağlığı diliyorum” dedi.

Kızılcık’ın Trabzon Valiliği görevini yürüttüğü sırada yakalandığı hastalıktan kurtulmak için tedavi sürecinde yanından hiç ayrılmayan Başkan Gümrükçüoğlu, “O dönemde rahatsızlığını atlatmıştı. Yoğun bir tedavi döneminden sonra tekrar eski sağlığına kavuşmuştu. Trabzon için aynı tempoda koşturuyordu. Daha sonra yeniden rahatsızlandı. Tedavi görüyordu. Ancak takdiri ilahi böyleymiş. Onun yokluğunu her zaman hissedeceğiz. Sayın Valimizin Trabzon’a yaptığı hizmetleri hiç unutmayacağız ve ismini yaşatacağız” diye konuştu.