Erdinç Akkoyunlu'nun haberi

CHP kurultayında CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu"nun ekibinin Parti Meclisi"nde iş başına gelmesinin ardından eski Genel Başkan Deniz Baykal ile eski Genel Sekreter Önder Sav"ın izinin parti yönetiminden silinmesiyle, küskünler CHP"ye döneceklerini ilan etti. star"a konuşan CHP Eski Genel Başkanı Hikmet Çetin, CHP Eski Genel Sekreteri Adnan Keskin ile SHP"li Kültür Eski Bakanı Fikri Sağlar CHP"de siyaset yapacaklarını söyledi.

MYK"DA KADIN ÜYE ATAĞI

Öte yandan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, dün Meclis"e gelerek makamında milletvekilleriyle görüşme yaptı. Cumartesi günü yapılacak PM"de yeni MYK"yı belirleyecek olan Kılıçdaroğlu"nun kurultaya ilişkin milletvekillerinin gönüllerini aldığı öğrenildi. Kılıçdaroğlu, TBMM"deki makamında gerçekleştirdiği görüşmelerden ayrılırken, gazetecilerin ""MYK Cumartesi açıklanır mı?"" şeklindeki sorusuna, ""Henüz karar vermedim. Bugün Çarşamba, Cumartesi"ye çok var"" karşılığını verdi. Kılıçdaroğlu, MYK"da kadın üye olup olmayacağı sorusunu cevaplarken de, ""Olacaktır elbette, göreceksiniz"" dedi.

"Ayrılmanı dikkate almadık" dediler

• CHP Eski Genel Başkanı Hikmet Çetin:

“İyi bir kurultaydı; sakin, gerilime gitmeyen, kavgadan uzak ve ülkenin sorunlarını kısaca değinen bir konuşma yaptı. Gönlümde hiçbir zaman CHP"den kopmadım. Partide en eski üyelerden biriyim. Benim bir süre ayrılmamı dikkate almadıklarını söylediler. Bunu ayrılık olarak kabul etmediklerini söylediler.”

Denizli"de çalışmaya başladım bile

• CHP eski Genel Sekreteri Adnan Keskin:

“Yoğun işritakli, iyi bir kurultay oldu. İktidar özlemiyle kurultaya yüklendiler. Manifesto gibi bir açılışı vardı. Yeni CHP söylemini tartışanlarda öküz altında buzağı arama mantığı var. CHP"ye döneceğim. Aday olacağım tabii. Önseçimi bekliyorum. Denizli"de seçim olacak diye çalışıyorum. Hızlı bir şekilde döneceğim.”

Önce ihraç kararı kaldırılmalı

• Kültür eski Bakanı Fikri Sağlar:

“Kemal Bey"in konuşması ılımlıydı. Eksik olan yer de vardı. Kürt meselesini tam olarak ortaya koymadı, ilerki dönemlerde bunu açacaktır. CHP"ye dönmem Deniz Baykal"ın ihraç kararının ortadan kaldırılmasıyla mümkün, aksi takdirde mümkün değil. Karar kalkınca bu söylemlerin gerçekleşip gerçekleşmeyceğini gördüğümde düşüneceğim.”

Star