18 yaşındaki Özlem"in eski sevgilisi sorguda
Lüleburgaz"da birinin başı kesilmiş diğeri de yakılmış halde bulunan iki sevgilinin kıskançlık kurbanı olabileceği ağırlık kazandı.
Lüleburgaz Tatarlar Köyü"ndeki göletin yanındaki ağaçlık alanda başı kesilerek ve yakılarak öldürülen kadın ve erkeğin cinayetinin sırrını eski sevgili çözecek. Lüleburgaz Jandarması cinayetten sonra yakılarak öldürülen Özlem Işık"ın eski sevgilisi olduğu ileri sürülen bir kişiyi İğneada Beldesi"nde yakalayarak gözaltına aldı. İnsanın kanını donduran cinayetin fail ya da faillerinin yakalanması için Lüleburgaz Jandarma Komutanlığı özel bir ekip kurdu.
Başı kesilerek öldürülen ve 1.5 ay önce askerden dönen 22 yaşındaki Ümit Öztürk ile başında sigara söndürülüp sonra yakılan sevgilisi 18 yaşındaki Özlem Işık cinayeti ile ilgili olarak 4 şüpheli gözaltına alındı. Lüleburgaz Jandarma Komutanlığı ekipleri iki sevgilinin son yaptığı telefon konuşmaları ve mesajlarından yola çıkarak gözaltına aldığı ve adlarını açıklamadığı 4 şüpheliyi çapraz sorguya aldı. Gözaltına alınan şüphelilerden birinin vahşi cinayete kurban giden Özlem"in eski sevgilisi olduğu belirtildi. Olay yerinde elde ettiği delillerden yola çıkan Lüleburgaz Jandarması eski sevgiliyi sahil kasabası Demirköy"e bağlı İğneada Beldesi"nde bir evde yakalayarak gözaltına aldı.
Motosiklet aranıyor
Öldürülen Özlem"in annesi Aynur Işık “Daha yavruma doyamadım, kızımı diri diri yakmışlar. Bundan sonra en büyük isteğim, kızımın katilinin bulunup, bir an önce cezalandırılması” diye feryat etti. Tekstil fabrikasında çalışan kızının ekonomik kiriz nedeniyle işten çıkarıldıktan sonra Ümit ile tanıştığını kaydeden anne Aynur Işık, “Katil ya da katiller bunu nasıl yaptı anlayamıyorum. Böyle bir gaddarlık olur mu. Hangi vicdan ve kalp bir insanı diri diri yakabilir” dedi. Lüleburgaz Jandarma Komutanlığı ekipleri çifte cinayetin işlendiği Tatarköy göletinin çevresinde delil arama çalışmalarını dün de sürdürdü. Göletin ormanlık bölgesinde bulunan 39 SL 445 plakanın peşine düşen jandarma ekipleri sahibini de belirledi.
Plakanın başı kesilerek öldürülen Ümit Öztürk"e ait motosikletin olduğunun tespiti üzerine, dalgıç ekipleri olay yerinde bulunmayan motosikleti gölette aramaya başladı. İki sevgilinin geçtiğimiz hafta sonu motosiklete binerek göletin yanıdaki ağaçlık alana piknik için geldiklerini düşünülüyor. Bu arada Demirköy"e bağlı İğneada Beldesi"nde gözaltına alınan eski sevgili 21 yaşındaki Mehmet Uğur Işık"ın sorgusu da sürüyor. Işık"ın da askerden yeni geldiği öğrenildi. Başı kesilerek öldürülen Özlem Işık ile eski sevgili Mehmet Uğur Işık"ın akraba olmadıkları ve sadece soyadlarının aynı olduğu bildirildi.