İnsan “arkadaş kalalım” cümlesini duyunca kendini “tamamen hayatımdan çıkmayacak, arkadaş kalabileceğiz” diyerek avutur. Ama bu her zaman işlemez. Bu teklif sadece sözde kalır, gerçeğe dönüşemez. Her ne kadar ilişkiniz boyunca arkadaş gibi olsanız da, bittikten sonra işler planlandığı gibi yürümüyor. İlişkiyi bitirmeyi teklif eden taraf için bu daha kolay, ancak diğer taraf için çok zor. 

Belki aradan zaman geçtikten sonra bunu başarabilirsiniz. Ancak ayrılığın hemen ardından arkadaş kalmayı denemeyin. Kendinize zaman tanıyın. Ve bunları sakın yapmayın:

- İlk yapmanız gereken telefonunuzdan numarasını silmek. Aramayın, SMS atmayın, e-posta yazmayın. Sosyal medyadan da silin. Çok özlediğiniz bir anda mesaj atmamak için…

-Onun evinde kalan eşyalarınızı tek seferde alın. Siz gidemiyorsanız bir arkadaşınızı gönderin. Böylece bir şeye ihtiyacınız olduğunda kapısını çalmak zorunda kalmazsınız. 

-Birlikte gittiğiniz restoranlara gitmeyin, daha geçen hafta uğradığınız bara adım atmayın. Onun gitme ihtimali bulunan yerlerden bir süre de olsa uzak durun. Hem karşılaşmamak hem de anılarınızı canlandırıp üzülmemek için. 

-Onun ailesini, arkadaşlarını çok seviyor olabilirsiniz. Fakat onsuzluğa alışana kadar çevresinden de bir süreliğine uzak durmanızda fayda var. Her şey yoluna girdikten sonra tekrar görüşmeye başlayabilirsiniz.

-Kendinizi hep meşgul tutun. Arkadaşlarınızla bir şeyler yapın, yeni hobiler edinin, seyahate çıkın, işinize daha fazla konsantre olun. Her dakikanızı doldurun. 

-Her şeyi içinize atmayın. Ne kadar üzgün olduğunuzu arkadaşlarınızla paylaşırsanız üzüntünüz azalır… 

İyileşmenizin ne kadar süreceği, tamamen size bağlı. Baktınız ki artık “gerçekten” iyisiniz, aklınıza geldiği zaman gözleriniz dolmuyor, yeni ilişkilere başlamak için heyecan duyuyorsunuz, o zaman ondan kaçmayın. Aradan zaman geçtikten sonra arkadaş olabilirsiniz. Daha doğrusu şöyle diyelim, ara sıra da olsa karşılaştığınız zaman sohbet edebilirsiniz. Tabii onu yanında sevgilisiyle görmeye hazırsanız!