Cinayet zanlısının, eski ortağını hakkında 800 lira borcu olduğu yönünde dedikodu yaptığı iddiasıyla işlediği ortaya çıktı. Edinilen bilgiye göre, dün saat 16.30 sıralarında meydana gelen olayda, Gemlik ilçesinde araç kiralama işiyle uğraşan Süleyman Demirci, arkadaşı Sadullah Bayram ile Yalova Yolu üzerindeki bir alışveriş merkezine gitti. 

Bir süre arkadaşıyla oturduktan sonra alışveriş merkezinden ayrılan Demirci, 16 ZZ 39 plakalı aracına binerek yola çıktı. Bu sırada Süleyman Demirci'yi takip ettiği öne sürülen eski ortağı Ahmet I., kırmızı ışıkta duran aracı pompalı tüfekle taramaya başladı. Süleyman Demirci olay yerinde hayatını kaybederken arkadaşı Sadullah Bayram ise hafif şekilde yaralandı. Cinayetin ardından kayıplara karışan Ahmet I.'yı yakalamak için cinayet masası dedektifleri seferberlik başlattı. Belirlenen araç plakasını takibe alan ekipler, zanlıyı bir arkadaşının Ataevler Mahallesi'ndeki evinde yakaladı.

Şüpheli Ahmet I. ifadesinde Süleyman Demirci ile daha önce ortak zeytin işi yaptıklarını belirterek, "Çevresindeki insanlara benim kendisine 800 TL borcum olduğu söylemiş. Hakkımda çıkardığı dedikodular yüzünden çok sinirlendim" dediği öğrenildi. Emniyetteki ifadesi tamamlanan Ahmet I., "adam öldürmek" suçundan adliyeye sevk edildi.