Borçtan dolayı hacizli birçok malın açık artırma yoluyla alıcı bulduğu ''icraburada.com'' adlı icra sitesinde, Tunceli'nin Ovacık ilçesi Çakmaklı köyü Aril mevkiinde 17 yıl önce ilkokul olarak kullanılan bina, arsası ve bahçesindeki 5 kavak ağacıyla birlikte toplam 52 bin 866 lira bedelle satışa çıkarıldı.

Şartnamede ayrıca, okul binası bulunan arazisindeki kavak ağaçlarının da 200 liradan ihaleye çıkarıldığı ifade edildi.

Arazinin dörtte birinin köyde yaşayan bir vatandaş tarafından okul yapımında kullanılmak üzere hibe edildiği, 17 yıl önce eğitime ara verilmesinin ardından, vatandaşın kendi payına düşen kısmı geri istediği öğrenildi. Vatandaşın köylülerle mahkemelik olduğu bina ile arsanın dörtte birlik kısmının, satışın ardından dava açan vatandaşa verileceği belirtildi.

İcraburada.com'un Genel Müdürü Caner Çakı, gayrimenkul, menkul, araç ve lüks araç gibi ürünlerin, gerçekleştirilen ihaleli satışlar sonrası ucuza alınabildiğini belirterek, ''icraburada.com''un İcra İflas Müdürlüğünün yayımladığı şartnameleri barındırdığını, veri tabanında yer alan birçok menkul ile gayrimenkule ait resmi şartnameye üye girişi yapan tüm kullanıcıların ulaşabileceğini söyledi.