Van Emniyet Müdürlüğü'nün, kamu ihalelerine fesat karıştırıldığı gerekçesiyle 5 yıl önce düzenlediği operasyonlarda eski milletvekili Mustafa Bayram ile oğlu Hişar Bayram'ın da aralarında bulunduğu 18 kişi gözaltına alındı. 
 
Gözaltına alınan 18 kişi hakkında, 'örgüt kurmak', 'örgüt üyesi olmak' ve 'ihalelere fesat karıştırmak' suçlarından Van 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. 
 
Görülen ilk duruşmada Mustafa Bayram ve 16 kişi, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken, Bayram'ın oğlu Hişar Bayram ise tutuklandı. Avukatların itirazı üzerine Hişar Bayram da 1 ay cezaevinde tutuklu kaldıktan sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. 
 
Yaklaşık 5 yıldır Van 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam eden davanın karar duruşması bugün görüldü. Duruşmaya, tutuksuz yargılanan sanıklardan hiçbiri katılmazken, sanık avukatları ise hazır bulundu. 
 
Sanık avukatlarının yaptığı son savunmanın ardından duruşmaya 10 dakika ara verildi. 
 
Mahkeme heyeti, Van eski milletvekili Bayram ile Haşmet Celil Bilici, Remzi Şahin'e 'örgüt kurmak ve yönetmek' ve 'ihaleye fesat karıştırmak' suçlarından 28'er yıl 4'er ay hapis cezası verdi. 12 sanığa ise 1'er yıl 8'er ay ile 12'şer yıl 6'şar ay arasında değişen sürelerde hapis cezaları verildi. 
 
Mustafa Bayram'ın oğlu Hişar Bayram ile Hasan Ayin ve Veysel Göker ise beratine karar verildi. Cezası 10 yılın üzerinde olan Mustafa Bayram hakkında 'yakalama' kararı alındı. (radikal)