Kuşadası Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi Uygulama Oteli'nin onarım ve çevre düzenlemesiyle ilgili usulsüzlük sebebiyle soruşturma izni verilenler arasında İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Türkkan, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Davut Köse, Okul Müdürü Erol Balcı ve Müdür Vekili Ümit Çağlar da bulunuyor. Beş bürokrat, ihalesi olmayan işin yapılmasına seyirci kalma, ihaleyle ilgili harcama yetkilerini usulüne uygun kullanmamayla suçlanıyor.

Söz konusu lise ve uygulama otelinin onarım ve çevre düzenlemesi işi, Bekir Kahraman'ın sahibi olduğu Huzur İnşaat tarafından 2006 yılında yapıldı. 200 bin liraya mal olan işle ilgili yüklenici firmaya yapılacak ödemede problem çıktı. Usulüne göre ihale yapılmadığı gerekçesi ile ilgili makamlar, aradan üç yıl geçmesine rağmen parayı ödemeyince Kahraman da savcılığa başvurdu. Kaymakam Mustafa Esen başkanlığındaki idare kurulu ise sadece Okul Müdürü Erol Balcı için soruşturma izni verdi. İşin peşini bırakmayan Kahraman'ın tekrar müracaatı üzerine Milli Eğitim Bakanlığı başmüfettişleri Mustafa Yaşar ve Murat Yüzer, bir rapor hazırlayarak gereğinin yapılması için Aydın Valiliği'ne gönderdi.

Raporda, "Tadilat ve çevre düzenlemesi işinin yapılması, ödemesi konusunda yetki ve sorumluluk, kanunlar gereği Aydın Valiliği ve İl Özel İdaresi'nindir." denildi. Bunun üzerine valilik harekete geçti. Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş, ihalede usulsüzlük yapıldığı ve sorumluların da buna göz yumduğu gerekçesiyle dönemin Kuşadası Kaymakamı Barış, İlçe Milli Eğitim Müdürü Türkkan, Okul Müdürü Balcı, Müdür Vekili Çağlar ve bütçe yatırım işlerinden sorumlu Şube Müdürü Köse hakkında soruşturma izni verdi. Söz konusu isimler, savcılığın soruşturması sonucunda suçlu bulunursa ağır cezada yargılanacak.