Bağarası beldesinde karakol binasının kapatılmasıyla atıl durumda kalan bina, anaokuluna dönüştürüldü.
Aydın'ın Söke ilçesinde uzun yıllar Söke İlçe Emniyet Müdürlüğü bünyesinde karakol olarak hizmet veren bina, 2009 yerel seçimlerin ardından kapatılarak anahtarı Kaymakamlığa teslim edilmişti.
Bağarası Belediyesinin yanı sıra, jandarma tarafından da tahsisi istenilen bina, sonunda Milli Eğitime devredilerek anaokulu oldu.
Önümüzdeki günlerde Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş tarafından resmi açılışı yapılacak olan Bağarası Anaokulu, Söke Kaymakamı Mehmet Demirezer tarafından ziyaret edildi.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Buğdayeken, İl Genel Meclisi Üyeleri Kazım Er ve Orhan Ateş'in de katıldığı ziyarette, konukları Bağarası Belediye Başkanı Salih Yıldırım ve okul görevlileri karşıladı.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Buğdayeken, bu okulun Bağarası'nda büyük bir ihtiyacı karşılayacağını ifade ederken, Kaymakam Mehmet Demirezer, yapmış olduğu konuşmada, altı yaş grubunun okullaşmasının önemini vurgulayarak ''Aslında bu okullaşma yaşını üç-dört yaşlarına çekmeliyiz'' dedi.
Bu binanın yeniden düzenlenip okul haline gelmesi için İl Özel İdaresi'nin, Bağarası belediyesinin ve bazı hayırseverlerin önemli katkılarda bulunduklarını ifade eden Kaymakam Demirezer, resmi açılışta bunların da dile getirileceğini söyledi.
Bağarası Belediye Başkanı Salih Özdemir de okul bahçesine oyun üniteleri kurulması için İl Genel Meclisi Üyelerinden yardım istedi.
Önümüzdeki günlerde açılışı yapılacak olan anaokulunda, 75 minik öğrenci eğitim görecek.