Ceza infaz kurumundan salıverilen hükümlülerin istihdam imkanlarını geliştirerek yeni bilgi ve beceriler kazandırmak, mesleki eğitim programına katılarak vasıflı hale gelmelerine yardımcı olarak işe yerleşmelerine ve gelir elde etmelerine katkıda bulunmak, istihdamlarına kolaylık sağlamak amacıyla Nazilli Denetimli Serbestlik ve Yardım Merkezi Şube Müdürlüğü, Nazilli Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu, Nazilli Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığı ve Nazilli İş-Kur Şube Müdürlüğü işbirliğiyle hazırlanarak 1 Temmuz 2010 tarihinde başlanılan 15 Eylül 2010 tarihinde tamamlanan Giyim Üretim Teknolojisi (Overlok Makineciliği) Kursunun sertifika dağıtım töreni yapıldı. Giyim Üretim Teknolojisi (Overlok Makineciliği) Kursunu başarıyla tamamlayarak sertifika almaya hak kazanan 6 kursiyere belgeleri Nazilli Adalet Sarayında Koruma Kurulu Başkanlığının Ekim ayı toplantısında düzenlenen törenle verildi.
Düzenlenen törende konuşan Nazilli Koruma Kurulu Başkanı Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz; “Nazilli Koruma Kurulu Başkanlığı olarak eski hükümlülerin istihdama katılmalarına yönelik mesleki eğitim kurslarının açılmasına devam edilecek. Doğalgaz İç Tesisatçılığı, Kazıcı ve Yükleyici İş Makinesi Operatörlüğü gibi tamamlanan kurslara Overlok Makineciliği kursunun da eklendi. Kursu başarıyla tamamlayıp belge almaya hak kazanan kursiyerler vasıflı eleman haline gelerek, istihdam konusunda avantajlı duruma geçti. Kurs süresince kendilerine verilen eğitime özverili şekilde devam eden kursiyerleri azimlerinden dolayı takdir ediyor, kursiyerlerimizin bu gayretlerinin herkese örnek olmasını istiyorum” dedi.
Yapılan sertifika dağıtım töreninden sonra belgelerini alan kursiyerler duydukları memnuniyeti dile getirerek başta Nazilli Koruma Kurulu Başkanı Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz olmak üzere Nazilli Koruma Kurulu üyelerine ve Denetimli Serbestlik ve Yardım Merkezi Şube Müdürlüğüne teşekkür ettiler.