Kelimenin tam anlamıyla dünyanın öteki ucunda, yani Türkiye"den binlerce kilometre uzakta bugünlerde bolca Türkiye konuşuluyor.

Türkiye"yi bu kadar odak noktası yapan ise, Filipinlerin eski güzellik kraliçesi ve bugünün ünlü sinema, dizi oyuncusu ve televizyon programcısı Ruffa Gutierrez oldu. Çünkü Filipinler"in Türkan Şoray"ı olarak nitelenen Rufa Gutierrez, Türkiye hakkında bir kitap yazmakta olduğunu açıkladı. Türkiye"de bir süre evli kalan Gutierrez"in boşanıp ülkesine dönmesi de Filipinler"de günün konusu olmuştu.

Türkiye"de Fashion TV"nin eski sahibi Yılmaz Bektaş"la dört yıl evli kalan Rufa Gutierrez, kocasının kendisini dövdüğünü ve kocasının akrabalarının tacizine uğradığını öne sürerek olaylı bir şekilde boşanmış, iki kızını da alarak geçen yıl Filipinler"e dönmüştü. Gutierrez"in iddiaları o dönemde de Filipinler magazin basınını epeyce meşgul etmişti.

Filipinler magazin basını şimdi de Gutierrez"in Türkiye"de geçirdiği dört yılı kitap haline getirdiğini yazdı. İddia ünlü oyuncu tarafından da doğrulanırken, magazin basını Gutierrez"in Türkiye"de geçirdiği günlerle ilgili kitabının çok gürültü koparacağını iddia etti. Magazin basını, Müslüman bir ülke olan Türkiye"nin oyuncu için çok zor bir deneyim olduğunu yazarak aslında kitabının içeriği hakkında ipucu da vermiş oldu.

Son bir yıl içinde üç film çeviren, popüler bir kadın dergisi yayınlayan ve halen birkaç kanalda talkshow programı, dizi oyunculuğu yapan Gutierrez, Filipinler"in en ünlü simalarından biri olarak biliniyor.

Fashion TV Türkiye"nin eski sahibi, inşaatçı Yılmaz Bektaş lüks otomobillere olan tutkusu ve podyum dünyasının güzelleriyle yaşadığı aşklarla magazin dünyasının gündeminden düşmeyen isimlerinden. Bektaş, Yılmaz beş yıl önce 1993 Dünya Güzeli Filipinli Ruffa Gutierrez ile Filipinler"in başkenti Manila"da yapılan görkemli bir düğünle nikah masasına oturmuştu. 800 kişinin katıldığı düğüne Türkiye"den katılanlar için özel uçaklar kiralanmıştı. Ne var ki çiftin mutluluğu uzun sürmemiş ve geçen yıl boşanmışlardı.

MİLLİYET