Çılgına dönen Yılmaz Kudret Taril, kendisini engellemek isteyen işyeri çalışanını darp ettikten sonra eski eşini, başına dayadığı tabancasıyla yaklaşık 2 saat rehin tuttu.

POLİS EKİPLERİ 60 KM TAKİP ETTİ

Polisin tüm ikna çabalarına rağmen eşki eşini bırakmayan Yılmaz Kudret Taril, gasp ettiği taksiye bindirdiği eski eşi Yeter B. ile Aliağa ilçesindeki bir otele gitti. Bu sırada polis ekipleri zanlıyı yaklaşık 60 kilometre takip etti. 

POLİS BACAĞINDAN YARALANDI

Eski eşini, silah zoruyla otele sokan saldırgan, kendisini etkisiz hale getirmeye çalışan polis müdürünü de bacağından bıçakladı. Teslim olmamakta direnen zanlı, özel harekat timleri tarafından etkisiz hale getirildi. Dehşeti yaşayan Yeter G. ise arbededen faydalanıp kendini dışarı atarak canını kurtardı.u.20120725073557.jpg

Servis şoförlüğü yapan Yılmaz Kudret Taril, yaşadığı Aliağa ilçesinden Sezgin Aslan'ın 35 KA 380 plakalı taksisine binerek Çiğli'ye gitti. Taril, Ercan Akın'ın sahibi olduğu, 3 yıl önce boşandığı eşi Yeter B'nin çalıştığı Çiğli ilçesi Köyiçi Caddesi 8061 sokaktaki spot mağazasına tabancayla girdi. Kendisine müdahale etmek isteyen Ercan Akın'ı tabancayla yaralayan Taril, tabancasını, boşandığı eşinin başına dayadı. Çevredeki esnafın haber vermesi üzerine olay yerine, çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Polis tarafından mağazaya çıkan yollar trafiğe kapatılırken yaklaşık 2 saat içeride kalan Yılmaz Kudret Taril, daha sonra Yeter B. İle birlikte dışarı çıktı.

YERE BİR EL ATEŞ ETTİ

Alkollü olduğu ileri sürülen karşısında polisleri görünce yere de bir el ateş eden Taril, aynı taksiye eski eşini de zorla bindirdi. Kendisini engellemek isteyen polisi tabancayla tehdit eden saldırgan, kendi kullandığı ve kafasına silah dayadığı eski eşinin başını kucağına doğru bastırarak evinin bulunduğu Aliağa'ya doğru yola çıktı. Çok sayıda polis ekibi de otomobili takibe aldı.

AV TÜFEĞİ MAĞAZASINA GİRDİ

Gözü dönmüş adam, Aliağa ilçesine gittiğinde tabancasındaki mermisinin yeterli olmayacağını anlayınca Hükümet Caddesi'ndeki av tüfeği mağazasına girdi. Buradaki çalışanı da tehdit eden Taril, bu kez de bir av tüfeğini gasp etti. Yılmaz Kudret Taril, bir elinde tabanca, bir elinde tüfek ve yanındakieski eşiyle bir otele girdi. Özel harekat timleri, otelin çevresini sararak güvenlik önlemi aldı. Bu sırada, polise direnip tehditler savuran saldırganı, polis iknaya çalıştı.

"KURTARIN BENİ" FERYADI

Öfkesi dinmeyen zanlı, bir süre sonra elindeki tabanca ve tüfeği bıraktı. Ancak eşini kurtarmak isteyen ve kendisine müdahale eden İl Emniyet Müdür Yardımcısı Ayhan Saygılı'yı bacağından yaraladı. Boğuşma sırasında zanlının elinden kurtulan Yeter B, “Kurtarın beni” diye feryat ederek kendini arka kapıdan dışarı attı. Önlem alan polisler zanlının üzerine çullanarak etkisiz hale getirdi. 3 saat süren dehşet dakikalarının ardından yara almadan kurtulan talihsiz kadın ile bacağından yaralanan polis müdürü, ambulansla hastaneye kaldırıldı. Ayrıldığı eşiyle sürekli barışmak istediği öğrenilen Taril'in, poliste 20 ayrı suçtan kaydı olduğu belirtildi. Gözaltına alınan saldırgan emniyete götürüldü. Soruşturma devam ediyor.