Güzellik uzmanı olarak çalışan ve lazer eğitmenliği yapan Aygül Haskaya (37), 1995 yılında oto alım satım işi yapan Ercüment Demiyapan (39) ile görücü usulü evlendiğini bu evlilikten 3 çocuğu olduğunu söyledi.

Haskaya yaşadıkları anlaşmazlık nedeniyle 5 yıl önce resmi olarak boşandıklarını ancak eski eşinin kendisini kıskandığı için sürekli rahatsız ettiğini kaydetti. Haskaya, eşinin telefonla kendisini sürekli tehdit ettiğini çoğu kezde iş çıkışı önünü keserek kendisini darp ettiğini belirterek, "Bu nedenle bağlı bulunduğum polis merkezine çok sayıda şikayette bulundum. Bu nedenle savcılığa suç duyurusunda bulundum. 1. Sulh, 4 Sulh Ceza Mahkemesi ve 1. Aile Mahkemesinde dava açıldı. Bu davalardan 4. Sulh Ceza Mahkemesi'ndeki dava sonuçlandı ancak eski eşime 18 gün hapis cezası verildi. O da temyize gitti. Buda para cezasına çevrildi. Sonuçta eski eşim serbest kaldı" dedi.

Mahkemelik olmalarına rağmen eşinin ruhsal problemleri olduğu için kendisini sürekli tehdit etmeye devam ettiğini bu nedenle savcılığa başvurarak kendisinin bulunduğu yere gelmemesi için mahkeme kararı istediğine dikkat çeken Haskaya şunları kaydetti:

"Ben bu kararı istememin üzerinden 6 aydan fazla geçti ancak karar bir türlü gelmedi. Eski eşim bu arada beni tehdit etti. 20 Mayıs gecesi de ben iş yemeğinden eve gelirken apartmana girdiğim an arkadan gelerek beni dövmeye başladı. Rastgele her tarafımı vurdu. Daha sonra 'seni öldüreceğim" diye bağırmaya başladı. Ben bundan sonrasını hatırlamıyorum. Gözümü hastanede açtım. Ancak beni kurtaranlar apartmanın girişinde bulunan tahtaları tam bana vurmak üzereyken eski eşimi almışlar. O an almasalardı belki şimdi yoktum. Her tarafım morluklar içinde 2 gün hastanede yattım. Hastanede yattığımın ikinci gününde ise eşimin etrafından uzak durması için istediğim mahkeme kararı geldi. Ben işte o an yakıldım. Ben ölmüş de olabilirdim. Bana imzaya getirdiler."

Devletin kadını koruyamadığını ileri süren Haskaya, eşinin ilk kez kendisini dövdüğü için cezaevine gönderildiğini vurgulayarak, "Ben inanıyorum ki o çıkacak beni öldürecek. Ben onun içeride olduğuna da inanmıyorum. Çünkü o mahkemede bile beni tehdit ediyordu, sonra serbest kalıyordu. Ben devletten fazla bir şey istemiyorum sadece eski eşimin bana yaptıklarının yanına kar kalmasını istemiyorum" diye konuştu.