ESKİŞEHİR"de 14 ay önce boşandığı hemşire olan eski eşini kaçırıp dağlık bölgede bıçak tehditi ile tecavüz ettiği ve 50 YTL parasını gasp ettiği öne sürülen Nihat Aktı yakalandı.
İddialara göre Eskişehir Devlet Hastanesi"nde hemşire olarak görev yapan 29 yaşındaki G.E. 3 gün önce sabah saat 07.00 sıralarında Atatürk Bulvarı"nda boşandığı eski eşi 34 yaşındaki Nihat Aktı tarafından bıçak tehditi ile zorla bir otomobile bindirilerek merkeze bağlı Bozdağ mevkiine götürüldü. 14 ay önce boşandığı eski eşi G.E."nin gögsüne bıçak dayayıp çantasındaki 50 YTL parasını alan zanlı daha sonra bıçak tehditi ile G.E."ye tecavüz etti. Ardından otomobil içerisinde G.E."ye av tüfeğini doğrultup tetik düşüren zanlı tekrar nikah kıymak istediğini söyleyerek G.E."nin nüfus cüzdanını alıp cep telefonunu kırdı. Polise gitmemesi için ölüm tehditinde bulunan zanlı daha sonra G.E."yi kent merkezinde bıraktı.

POLİSLER BEYAZ ÖNLÜK GİYİP ZANLIYI YAKALADI

Olayın ardından polise giden G.E. eski eşinden şikayetçi oldu. Zanlının, G.E."nin çalıştığı Devlet Hastanesi"ne gelebileceği ihtimali üzerine Eskişehir Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Ağır Suçlar Bürosu ekipleri hastanede bekledi. Polislerden bazıları beyaz önlük giyip zanlıyı beklemeye başladı. Nihat Aktı, dün akşam saatlerinde Devlet Hastanesi"ne gelince polisler tarafından yakalandı. Gözaltına alınan Nihat Aktı"nın sorgulamasının ardından adliyeye sevk edileceği belirtildi.
DHA