Aktaş, 1995 yılında TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu başkanıyken Meclis’teki odasında sekreteri ile girdiği tartışma sonucu ayağından vurularak yaralanmıştı. Aktaş için yarın TBMM’de cenaze töreni yapılacak.
 
Terör için size yılda 400 milyon $ veriyoruz- 2.2 milyon aileye bedava kömür- TİB neden seyretti?- Zeybek büyük sırrını açıkladı- Erdoğan ile Gandi'nin reyting karnesi-
 
17, 18 ve 19’ncu dönem Samsun Milletvekili İlyas Aktaş Ankara’da tedavi gördüğü hastanede vefat etti. Aktaş’ın cenazesi Kocatepe Camii’nde kılınacak öğle namazının ardından Gölbaşı Mezarlığı’nda toprağa verilecek. Aktaş için yarın saat 12.00’de de TBMM’de tören yapılacak.
 
-TBMM BAŞKANVEKİLLİĞİ İLE PLAN VE BÜTÇE KOMİSYONU BAŞKANLIĞI YAPTI-
 
Aktaş Trabzon’un Sürmene ilçesinde 1940 yılında doğdu. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitiren Aktaş TBMM’nin 17, 18 ve 19. dönemlerinde Samsun milletvekilliği yaptı. TBMM Başkanvekilliği ve Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanlığı da yapan Aktaş evli ve beş çocuk babasıydı -
 
 
SEKRETERİ AYAĞINDAN VURMUŞTU-
 
Aktaş, 1995 yılında Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanlığı döneminde Meclis’teki odasında sekreteri ile girdiği tartışma sonucu ayağından vurularak yaralanmasıyla ve yasak aşk iddialarıyla gündeme gelmişti.