46 yıl boyunca Türk arkadaşı Ahmet"i unutmayan Tomaselli, Kuşadası"na gelerek uzun yıllar sonra arkadaşını buldu. Sürpriz buluşmaya çok şaşıran Ahmet Kireç ile İdo Stefano Tomaselli arasında duygusal anlar yaşandı.
İlk olarak 1963 yılında İtalya"nın Roma şehrinden tatil amacıyla Kuşadası"na gelen üniversite öğrencisi İdo Stefano Tomasselli ve ilk eşi Maria Gruziu Lucchezi, Kuşadası"nda parasız kalır. Ellerinde sadece kullandıkları arabası kalan iki İtalyan genç, tanıştıkları Ahmet Kireç"ten yardım ister. O tarihlerde İtalyan arkadaşı Tomaselli gibi genç bir delikanlı olan Ahmet Kireç, Türk konukseverliğini göstererek yardımcı olur ve İtalyan arkadaşlarını 3 ay boyunca Kuşadası"nda ağırlayıp, İtalya"ya dönmelerine yardımcı olur. Ahmet Kireç"i çok seven İdo Stefano Tomaselli de gördüğü iyiliklerin karşılığını ödemek ister ve İtalya"ya giderken Ahmet Kireç"i de yanında götürür. İtalya"da 6 ay kalan Ahmet Kireç, daha sonra Kuşadası"na geri döner. Aradan geçen yıllardaysa iki arkadaş birbirlerinin izini kaybeder.
Aradan tam 46 yıl geçtikten sonra İdo Stefoano Tomasselli, geçtiğimiz günlerde tatil için tekrar Kuşadası"na gelir. 46 yıl boyunca hiçbir iletişim kuramadığı, ancak hiç unutmadığı Ahmet Kireç"i bulmak istemektedir. 46 yıl önce bıraktığı Kuşadası artık çok değişmiştir, 1963 yılında 3 bin 600 nüfusu olan, haftada yedi sekiz turistin geldiği o küçük kasaba artık turizmin cenneti haline gelmiş ve kocaman bir şehir olmuştur. Fakat İdo kararlıdır. 46 yıl önce tanıştığı arkadaşı Ahmet"i mutlaka bulacaktır. Kuşadası"na gelir gelmez araştırmaya başlayan İdo Stefano Tomaselli, Ahmet Kireç"in oğlu İlker Kireç"in işyerini bulur ve durumu anlatır. Hemen babasını arayan İlker Kireç telefonu İdo Stefanov Tomaselli"ye verir. Telefonda arkadaşı İdo"nun sesini duyan Ahmet Kireç, önce büyük bir şaşkınlık yaşar. Daha sonra buluşan eski dostlar çok duygusal anlar yaşarken, 46 yıl önce üniversite öğrencisi olarak geldiği Kuşadası"na şimdi emekli bir dil profesörü olarak gelen İdo Stefanov Tomaselli"nin yanında bu kez ikinci eşi Elena Tomasselli vardı. 3 gün Kuşadası"nda kalan İdo Stefano Tomaselli, eski dostu Ahmet Kireç ile bol bol hasret giderdi. İki dost bir daha birbirlerini kaybetmemek üzere sözleşerek ayrıldı.