Yeni bir cep telefonu aldınız ve eski akıllı cebinizi satmak istemiyorsunuz (çünkü eski telefonunuz fazla para etmiyor). Onunla yapabileceğiniz birçok şey var.

İlk olarak eski cebinizi yedek olarak saklamayı düşünebilirsiniz. Yeni cebiniz arıza yaparsa veya onu kaybederseniz, eski cebinize başvurabilirsiniz.

Uzaktan kumanda yapın: Birçok akıllı cep, bilgisayarınızı veya diğer cihazlarınızı uzaktan denetleyebilecek yeteneklere veya uygulamalara sahiptir. Bazı cep telefonları, uygulamalar yoluyla kızılötesi ışınlar bile gönderebiliyor ve TV uzaktan kumandası yerine geçebiliyor.

Sabit bir cihaz olarak kullanın: Telefonunuz muhtemelen müzik çalıyordur. O halde ona sevdiğiniz müzikleri yükleyerek, örneğin arabanızda kullanabilirsiniz. Bu, özellikle arabanız USB yoluyla müziklere ulaşabiliyorsa işe yarayabilir.

Sabit olarak kullanma, taşınabilir oyun cihazı

Mutfakta çok zaman harcıyorsanız, cebinize yemek tariflerini ve yemek tarifi uygulamalarını yükleyebilir ve onu mutfakta bırakabilirsiniz. Bu sayede onu hem yemek yapmak için, hemde başka bilgilere hızla bakmak için kullanabilirsiniz.

Eski cebinizi bir alarmlı saat olarak da kullanabilirsiniz. Yeni cebiniz zaman zaman uyarılar ve titreşimler verebildiğinden bu iş için eski cebinizi kullanmak, daha uygun olabilir. Eski cebinizi uyandığınız sırada e-postalarınıza, RSS beslemelerine ve diğer bilgilere bakmak için kullanabilirsiniz.

Taşınabilir oyun cihazı yapın: Akıllı cep oyunları son senelerde oldukça popülerlik kazandı. Cebinize boş zamanınızı harcayabileceğiniz oyunları yükleyebilir, hatta onu emülatörler yoluyla bir klasik oyun cihazı haline getirebilirsiniz. Bu, özellikle klavyeli bir Android cebe sahipseniz harika bir fikir olabilir.

Evde VoIP için kullanın...

Evde VoIP için kullanın: Mobil hizmetinizin olmaması, Skype'ı veya diğer bir VoIP hizmetini kullanmanıza engel değil. Skype ile kendinize bir telefon numarası satın alabilir ve dışarıdan aranabilirsiniz.

Yeni ROM veya yeni işletim sistemi yükleyin: Eski cebiniz bir Android ise ve şimdiye dek hiç ROM yüklemekle uğraşmadıysanız, bunun zamanı gelmiş olabilir. Farklı bir ROM yükleyerek telefonunuzun işlevselliğini artırabilirsiniz.

iPhone kullanıcısıysanız, cebinize Android yüklemeniz mümkün. Daha basit bir şeyler yapmak istiyorsanız, jailbreak yoluyla iPhone'unuzun işlevlerini genişletebilirsiniz.