Söke Belediye Başkanı Necdet Özekmekçi"nin 2004 yılı seçim beyannamesinde yer alan projelerinden biri yeni Belediye Hizmet Binası"nın tamamlanmasının ardından; yarın asırlık eski bina yıkıldı.
Taşınma işlemi tamamlanan Söke Belediyesi yeni binasında pazartesi gününden itibaren faaliyetin başlayacağı; bina açılış töreninin Çarşamba günü yapılacağı öğrenilirken; eski binanın yıkımı sırasında duygulu ve heyecanlı anlar yaşandı.
Göreve geldiği ilk günlerde eski bina yıkılırken ilk kazmayı, yıkılan binayı 1950"li yıllarda inşa eden dönemin Belediye başkanı Ekrem Karakaş"a vurduracağına söz veren Başkan Özekmekçi; hem yeni binayı tamamlamanın hem de Ekrem Karakaş"a bir sözü yerine getirmenin mutluluğunu yaşadı. Belediye Binasının yıkımını Sökeli vatandaşlar ilgi ile izlerken; yıkımı izleyenler arasında Söke İlçe Kaymakamı İsmail Demirhan"da bulundu.
Duygularını ve sevincini paylayan Söke Belediyesi"nin eski başkanlarından ve Söke Ticaret Borsası Onursal Başkanı Ekrem Karakaş; “1960 yılının Nisan ayının 20"sinde bu binayı yıkıp yenisini yapmak istemiştik ama ihtilal nedeniyle yapamadık. TARİŞ Başkanlığı yapan Nihat Aşkın"ı Söke Belediye Başkanı yaptık. Belki onunla yenileriz dedik ama olmadı. Yıllar sonra 2004 yılında Beliğ Azbazdar bu arzumu biliyordu ve "ben yapacağım" dedi. Ama çeşitli nedenlerle o"da yapamadı. 5 yıl önce Necdet Özekmekçi "ben yapacağım, ilk kazmayı da sen vuracaksın" dedi. Ve bugün bu eski bina yıkılıyor. Hüzünlüyüm ama çok sevinçliyim. Bugünü gördüm çok mutluyum” dedi.
Ekrem Karakaş"ın sözlerini dinleyen Söke Belediye Başkanı Necdet Özekmekçi, duygusal anlar yaşadı. Daha sonra söz alan Söke Belediye Başkanı Necdet Özekmekçi da, “Bir sözü yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz” diyerek mutluluğunu ifade etti.
Söke"nin güzel bir bina kazandığını belirten Söke İlçe Kaymakamı İsmail Demirhan ise; “Bir tarihi anı yaşamak için buradayım. Çağdaş, süratli hizmet için güzel mekanlara ihtiyaç vardır. Söke belediye hizmet binasını Söke"ye kazandıran Söke Belediye Başkanı Necdet Özekmekçi ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
Sembolik olarak yapılan yıkım töreninde ilk kazmayı Ekrem Karakaş vururken; daha sonra İlçe Kaymakamı İsmail Demirhan ve Başkan Özekmekçi"de kazma vurarak yıkıma başlandı. Yıkım işlemini izlemek için günün büyük bir bölümünde Sökeli vatandaşlar belediye meydanını doldurdu.