Fenerbahçe Kulübü'nün eski yöneticisi Vefa Küçük, mevcut yönetim kuruluna muhalefet ederken hep yanlışları söylemek değil, Fenerbahçe'ye kazandırılan başarıları da açıklamak gerektiğini savundu.

Vefa Küçük, Faruk Ilgaz Tesisleri'nde gerçekleştirilen Fenerbahçe Kulübü Yüksek Divan Kurulu toplantısında konuştu. Aziz Yıldırım'a karşı iki başkanlık yarışı kaybeden Vefa Küçük, yönetim kurulunun özellikle tesisleşme başarılarını vurgulamak için söz aldığını belirterek konuşmasına başlarken, ''Muhalefet ederken hep yanlışları söylemek değil, varsa doğrular, varsa Fenerbahçe'ye kazandırılan başarılar, bunları da açıklamak lazım. Yüksek Divan Kurulu toplantılarında, genel kurullarda tenkit herkesin hakkıdır. Konuşmaları belli üslup ve seviyede sürdürmek herkesin görevidir. Bugün yapılan bazı konuşmaların ve geçmişe dönük hizmeti geçenlerin burada üslup dışı, Fenerbahçelilik edep ve terbiyesi dışı yapılması da açıkçası beni üzmüştür'' ifadelerini kullandı.

Kendi adına 12 yıldan bu yana yönetim kuruluna susarak, bulunduğu ortamlarda insanları yönetim aleyhine konuşturmayarak, gönülden bu yönetimi destekleyerek gereğini yaptığına inandığını anlatan Küçük, ''Geçmişte de yapılmış hizmetleri Fenerbahçelilerin tabii ki hatırlayacağına, bunun da tarihte bir sayfa olarak kalacağına inanıyorum. Konuşmalarımızı hep burada yapalım, tenkitleri burada yapalım ama belli bir sevgi saygı içinde yapalım'' diye konuştu.

Stadın iftihar edilecek seviyede olduğunu anlatan Vefa Küçük, 1998'de Aziz Yıldırım ile başkanlık için yarışırken, o zaman vaatleri arasında stadın yıkılması ve yerine Fenerbahçe'ye ait bir kompleksin yapılması bulunduğunu hatırlatarak, ''Sayın başkanımızın da vaatleri arasında stadın büyütülmesi yer almaktaydı. Bu projenin daha doğru olduğuna, benim önerdiğim projenin önüne geçtiğine kalpten inanıyorum. Kendilerini o görüşünden ve uygulamasından dolayı tebrik ediyorum'' derken, Küçük'ün bu sözleri salondan alkış aldı.

-''ÖZTEMEL'İN AÇIKLAMALARI DOĞRU KAÇMADI''-

Fenerbahçe Kulübü Boks Şubesi Kaptanı Mert Öztemel'i yaptığı konuşma nedeniyle eleştiren Vefa Küçük, şunları söyledi:

''Hepimiz Fenerbahçeliyiz, Fenerbahçe için burada varız. Bugünkü başkan ve yönetim de hizmet için buradalar. Bu kongrenin seçtiği her insana saygılı olmamız lazım, destek vermemiz lazım. Öztemel'in ne kadar haklı olsa da yaptığı konuşmanın içeriği bence yanlıştı. Bu yanlışlık başkana veya yönetime destek vermenin ötesinde bir yanlışlık içermekteydi. Zaten eski sporcularımız benim de yarıştığım kongrede bir kısmı beni, bir kısmı sayın başkanı destekledi. Bu bir demokrat haktır. Ama hiçbir zaman bir şube başkanımızın çıkıp her ne sebepten olursa olsun, açıkça tarafkirlik yapması hiç de doğru kaçmamıştır. Bizler bu yönetimi kendilerimiz seçiyoruz. Eski yöneticiler ve başkanlarla ilgili yapılan konuşmalarla lütfen daha dikkatli ve saygılı olalım. Bizler bu yönetimin başarısı için varız.''

A.A.