Adana'nın merkez Seyhan ilçesinin eski Belediye Başkanı ve Adana Büyükşehir Belediyesi CHP Meclis üyesi Ahmet Cevdet Yağ (61), kuzeninin cenaze töreni sırasında uğradığı silahlı saldırı sonucu öldürüldü.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, merkez Seyhan ilçesinin Hadırlı Mahallesi'nde geçirdiği rahatsızlık sonucu ölen amcasının oğlu Ahmet Yağ'ın cenaze törenine katılan Ahmet Cevdet Yağ, mezarlıkta taziyeleri kabul ettikten sonra silahlı saldırıya uğradı. Cenazeye katılanların gözleri önünde tabancayla vurularak Özel Adana Hastanesi'ne kaldırılan Ahmet Cevdet Yağ, kurtarılamadı.

Saldırgan olduğu iddia edilen Coşkun Ç'nin yakalanması amacıyla polis çalışma başlattı. Evli ve 2 çocuk babası Ahmet Cevdet Yağ, müteahhitlik yapıyordu. AA

Seyhan Belediye Başkanı Öztürk: Menfur saldırıyı nefretle kınıyorum

Seyhan Belediye Başkanı Prof. Dr. Azim Öztürk, CHP Seyhan Belediye Meclis Üyesi Ahmet Cevdet Yağ"ın öldürülmesini kınadı. Yağ'ın uğradığı silahlı saldırının ardından hayatını kaybetmesinden duyduğu üzüntüyü dile getiren Öztürk, “Merhuma rahmet ve yakınlarına başsağlığı diliyorum. Bu menfur saldırıyı da şiddetle kınıyorum.” dedi.
Başkan Prof. Dr. Öztürk, “Seyhan Belediyesi olarak çok kıymetli ve çalışkan bir meclis üyemizi ve elbette eski Seyhan Belediye Başkanımızı kaybetmenin derin üzüntüsü içindeyim. Emniyet güçlerimizin saldırıyla ilgili tüm sorumluları en kısa sürede adalete teslim edeceklerine inancım tamdır. Bir kez daha menfur saldırıda hayatını kaybeden arkadaşımız Ahmet Cevdet Yağ"a Allahtan rahmet dilerken, yakınlarına ve onu sevenlerine başsağlığı ve sabır diliyorum.” diye konuştu.