Teröristbaşı Abdullah Öcalan yakalanıp Türkiye'ye getirildiğinde eski Bayındırlık ve İskan Bakanı olarak görev yapan Koray Aydın, çok tartışılacak bir açıklamada bulundu.


MHP'nin 4 Kasım 2012'deki 10. Büyük Kurultay'dan önce genel başkanlığa adaylığını açıklayan eski Bayındırlık ve İskan Bakanı Koray Aydın, bölücübaşının "asılmamak kaydıyla" verildiğini söyledi.

Bu durumu devlet sırrı gerekçesiyle tabana anlatamadıklarını, o dönemde anlatılmış olması halinde bugünkü sıkıntıların yaşanmayacağını iddia etti.

İzmir'in Bayraklı ilçesinde, yaklaşık bin partilinin katıldığı iftar yemeğinde gazetecilerin sorularını cevaplayan Trabzon Milletvekili Koray Aydın, bir gazetecinin, "Öcalan yakalandıktan sonra asılmaması için MHP’nin karara imza atmadığı yönündeki eleştiriler halen sürüyor. Sürekli gündeme getiriliyor. Ne diyorsunuz?” sorusu üzerine şunları söyledi: “Bu konu, çok sığ bir mesele. Biz Oslo görüşmelerini tartışalım. Orada olanlar, sonradan ortaya çıktı. Bu konuda geçmişte MHP, devlet sırrı gerekçesiyle bazı konuları açıklamadı. Öcalan’ın yakalanması ve getirilişiyle ilgili olarak öncesinde yaşananları anlatmadı. MHP, Öcalan’ın asılmamak şartıyla bize verildiğini, bu konuda söz verilerek getirildiğini söyleyebilseydi aslında halen daha devam eden sorunun cevabını o zamandan vermiş olacaktı. Maalesef devlet sırrı denerek bu açıklama yapılmadı. Şimdi bakıyorsunuz ki her şey ortada. Devlet sırrı mı kaldı? Ben Öcalan’ın idam edilmemek gerekçesiyle Türkiye’ye verildiğini anlatan en az 50 kitap okudum. Bunlar yazıldı. Şimdi de iktidarın yaptığı görüşmeler var. PKK çıkıp, ‘Açıklarım.’ diyerek zaman zaman tehdit bile ediyor.