Herkesin emeklilik haberini beklediği Galatasaray'ın unutulmaz kalecilerinden Aly Faryd Mondragon, 39 yaşında bir transfere daha imza atmak üzere!..

Galatasaray'dan ayrıldıktan sonra Bundesliga ekiplerinden Köln'de forma giymeye başlayan ve uzun zamandır bu takımda top koşturan Mondragon, Amerikan Futbol Ligi (MSL) takımlarından Philadelphia Union'a transfer olma kararı aldı.

Sezon sonunda sözleşmesi bitecek olan Kolombiyalı file bekçisinin ara transfer döneminde kulüpten ayrılma kararı aldığı ve kendisine teklifte bulunan ABD kulübünün teklifini kabul ettiği bildirildi.

Alman Kicker Dergisi'nin verdiği haberin ardından Alman medyasına konuşan bir kulüp yetkilisi ise transfer haberini doğrulamazken, görüşmelerin sürdüğünü ifade etti.

2001-07 yılları arasında Galatasaray formasını başarıyla giyen Mondragon, 2007 yılından beri de FC Köln ekibinin kalesini koruyordu. Kolombiya Milli Takımı'nda da 50 maçta görev yapan Mondragon, son haftalarda izinsiz olarak Milli Takım'a gittiği için Alman ekibiyle sorun yaşamıştı.

(Gazeteport)