Aydın Fen Lisesi’nde Almanca öğretmeni olarak görev yapan Adnan Menderes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Birincoğlu’nun eşi Fatma Birincioğlu yaptığı açıklamada eşiyle gurur duyduğunu ve çocuklarına örnek olduğunu söyledi.
Yaklaşık 8 ay önce Adnan Menderes Üniversitesi Rektörlüğü’ne atanan eşinin rektör olmadan önce daha az tempoda çalıştığını belirten Fatma Hanım; “Eşim, rektör olmadan önce de öğrenci olarak sınavlara giriyordu. Kendisi, çocuklarımıza ve gençliğe örnek oluyor. Kendisiyle gurur duyuyorum” dedi.
Rektör Birincioğlu’nun bir toplantıda yaşadığı olaydan örnek veren Fatma Birincioğlu şunları söyledi: “Eşim, daha önce görev yaptığı bir şehir de bir toplantıya katılıyor. Toplantıda, bir hastanenin kapasitesinin 500 yataklı olması için bir öneri getiriliyor. Eşim, bu duruma karşı çıkıyor. Kendisine karşı taraftakiler ‘Neden’ diye sorduğunda, Sağlık Kurumları İşletmeciliği okuduğunu söylüyor”


HİÇ BİR DERSTEN MUAF OLMAK İÇİN BAŞVURMADI
Öte yandan, Prof. Dr. Mustafa Birincioğlu yaptığı açıklamada bugüne kadar okuduğu okullarda hiç bir dersten muaf olmak için başvurmadığını kaydetti. ADÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Birincioğlu daha önce Tıp, Farmakoloji,Sağlık Kurumları İşletmeciliği,İşletme ihtisasları yaparken, şu anda Anadolu Üniversitesi Uzaktan Eğitim Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Bölümü’nü okuyor.