Eşimle intihara karar verdik. Karım bensiz yaşayamaz” notu bırakıp, önce eşi Meryem"i sonra kendini vurdu.

İzmir"in Torbalı İlçesi"nde, 30 yıldır evli olan Meryem ve Ergün Caner çiftinin evinden, dün saat 11.30 sıralarında silah sesi gelmesi üzerine, komşuları durumu polise bildirdi. Eve gelen polis, açık bırakıldığı anlaşılan kapıdan içeri girdiklerinde, Caner çiftini yataklarında kanlar içinde buldu.

Polisin yaptığı ilk incelemede, Kıbrıs gazisi Ergün Caner"in ruhsatlı tabancasıyla önce eşini yatağında başından vurduğu, ardından yanına uzanıp elini tutuktan sonra ağzına dayadığı aynı tabancayla canına kıydığı anlaşıldı. Evde yapılan aramada Ergün Caner"in birini yakınlarına, diğeri de savcılığa hitaben yazdığı iki mektup bulundu.

Olayla ilgili soruşturma başlatan polis, çocukları olmayan Caner çiftinin yakınlarının ifadelerine başvurdu. Ergün Caner"in olaydan önce 15 yaşındaki yeğeni Ali Berke Tanıç"a telefon edip, “Seni ben büyüttüm. Hakkını helal et.

Borçlarım nedeniyle canıma kıyıyorum” dediği belirlendi. Çiftçilik yapan Ergün Caner"in bir süre önce bir bankadan kredi çekerek ev aldığını belirten akrabası Okşan Bakır, “Bankaya 84 bin lira borcu vardı.

Ödeyemeyince, evine haciz işlemi başlatılmış” dedi. Kıbrıs gazisi Ergün Caner yakınlarına bıraktığı mektupta, “Borcum vardı. Bunu gururuma yediremedim. Bu yüzden eşimle intihara karar verdik. Karım bensiz yaşayamaz. Birbirimizi çok seviyoruz. Bu nedenle intihara karar verdik. Bizi affedin” diye yazdı.

Ergün Caner"in eşini vurduktan sonra, amcasının kızı Yasemin Taniç"i telefonla arayıp, “Biz intihara karar verdik, helalleştik. Yengeni öldürdüm. Şimdi de ben intihar ediyorum. Hakkınızı helal edin” dediği ortaya çıktı.