Trabzon"da eşi 64 yaşındaki Arslan Çıkrıkçı"yı, boşandıkları gece yemeğine zehir katarak öldüren 68 yaşındaki Emine Çıkrıkçı, önce ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı. Kadının öldürdüğü eşinden uzun yıllardır şiddet görmesi ve yaşını gözönünde bulunduran mahkeme, cezayı 15 yıl hapise çevirdi.Olay 5 Haziran 2009"da Akçaabat İlçesi'ne bağlı Meydankaya Köyü"nde meydana geldi. 5 çocuk sahibi Arslan ve Emine Çıkrıkçı çifti, 4 Haziran sabahı Akçaabat Adliyesi"nde görülen dava sonucunda boşandı. Emine Çıkrıkçı, yıllardır yaşadığı evin karşısındaki bir akrabasının evine taşındı. Gece geç saatlerde Arslan Çıkrıkçı, boşandığı eşinden kendisine yemek yapmasını istedi. Ancak Emine Çıkrıkçı, eşine götürdüğü yemek ve ayranın içine fındık bahçelerini ilaçlamak için kullanılan ilaçtan koydu. Yemeği yiyen Arslan Çıkrıkçı zehirlenerek yaşamını yitirdi. Olay sonrasında komşularına giderek kocasını öldürdüğünü itiraf eden Emine Çıkrıkçı gözaltına alındı.

"SÜREKLİ DÖVÜYORDU"

Emine Çıkrıkçı ifadesinde, küçük yaşta rızası olmadan evlendirildiğini belirterek şunları anlattı:“Eşim evlendikten sonra bana eziyet etmeye başladı. Olay tarihine kadar da birçok kez dövdü. Olaydan bir ay kadar önce, evlendiğimizde benim için verdiği başlık parasını abimden geri istemem için beni zorladı ve şiddet uyguladı. Beni dövdüğünü çocuklarım ve köy muhtarı biliyordu. Olay tarihinde saat 02.00 sıralarında onu öldürmeye karar verdim. Benden yemek istedi. Yemek ve ayranın içine fındık bahçesini ilaçlamak için evde bulundurduğumuz ilaçtan kattım. Kısa süre sonra zehirlenerek öldü. Kocamın ölümü sırasında korkuya kapıldım. Evden ayrılıp olayı komşularıma haber verdim” dedi.

"EŞİNİ ÖLDÜRMEKTEN" CEZA ALDI

Emine Çıkrıkçı, bugün Trabzon 2"inci Ağır Ceza Mahkemesi"nde son kez hakim karşısına çıktı. Boşanma kararı Yargıtay tarafından onanmadığı gerekçesiyle resmiyet kazanmadığı için, "Eşini tasarlayarak öldürmekten" yargılanan Emine Çıkrıkçı, suçsuz olduğunu ileri sürerek beraatini istedi. Mahkeme heyeti, "resmi nikahlı eşini kasten öldürmek" suçundan Emine Çıkrıkçı"yı önce ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme yaşlı kadının eşinin uyguladığı şiddet, pişmanlığı, yaşı ve cezasının geleceği üzerindeki olası etkilerini gözününde bulundurarak cezayı 15 yıl hapse çevirdi./milliyet