İSTANBUL'da Hristiyan bir kızla, Müslüman gencin aşkına sıkılan kurşunların detayları ortaya çıkıyor... Batmanlı Zekeriya Vural (29) Müslüman, Mardinli Soney Vural (26) ise Hıristiyan'dı. Gençler, ailelerine inat gizlice evlendi. 10 günlük evlilik, otomobilde çifte cinayetle bitti. Zanlı, Soney'in ağabeyi Gönay Ö. idi. O gün yaşananlar saniye saniye güvenlik kameralarına takıldı. O karelerde Soney ile 'Sizi affettik. Kocanla tanışayım' diyen ağabey bir restorana giriyor. Zekeriya da geliyor. Grup, 'içerisi kalabalıklaştı' diye dışarıya çıkıp otomobile biniyor. Kısa süre sonra da ağabey, ikiliyi silahla öldürdü.


KİLİSEDE DÜĞÜN İSTEDİM: Ağabey şunları söyledi: Kız kardeşim, ailenin karşı çıkmasına karşın kararlıydı. 'Zekeriya'yla yemek yiyelim, tanışalım' dedim. Restoranın adını, saati verdim.

ONURUMUZ NE OLACAK: Restoran kalabalıklaşınca çıktık, otomobile bindik. 'Düğün kilisede olmalı. Hristiyan olmalısın' dedim. Zekeriya, 'Çevremi kiliseye davet edemem' dedi. 'Bizim onur ve şerefimiz var' dedim. Zekeriya 'Sabahtan beri tutturdun bir töreydi, onurdu, şerefti' dedi. Kafasına bir el ateş ettim. Kız kardeşim bana döndü, donuk donuk baktı. Ona da ateş ettim.


KALBİMDESİN OĞLUM
AŞKI uğruna cehalete direnen Zekeriya Vural için Fatih Sümbülefendi Camii'nde tören düzenlendi. Tabuta damatlık gömleği örtüldü Anne Emine Vural tabuta sarılarak, 'Ölmedin, kalbimdesin. Beni hiç üzmedin. En son kapıda gördüm, yanaklarımdan öptün' diye feryat etti.

HEP DESTEK VERDİM: Baba Murat Vural, 'Oğlum bahsedince, 'başım üstüne' dedim, onay verdim. Bu tek kişi işi değil. Kızın ailesi son gün onay vermiş gibi gözüktü. Oğluma 'Tek gitme' dedik. Öldürmek için kandırdılar' diye konuştu.

CENAZE BUGÜN KİLİSEDE: Cenazeye Soney Vural'ın akrabası Atronik Yontan da katıldı. Yontan cinayet nedeninin cehalet olduğunu söyledi.Soney'in cenazesi Surp Kevork Ermeni Kilisesi'ne götürüldü. Cenaze bugün.

AKŞAM