Koca için ‘kasten öldürmek’ten ömür boyu hapis isteyen savcı, bu raporu da iddianameye koyup, takdiri mahkemeye bıraktı.

PENDİK’te, geçtiğimiz yıl, 46 günlük eşi Öznur Delibaş’ı (23) boğazını sıkarak öldüren ve “Rüyamda öldürmüş olabilirim” diye savunma yapan Cemal Delibaş’a (24) ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açıldı. Soruşturmayı Pendik Cumhuriyet Savcısı Murat Yılmaz yaptı. Savcı, soruşturması kapsamında, Adli Tıp Kurumu’na, bir insanın rüyasında cinayet işleyip işleyemeyeceğini sordu. Adli Tıp Kurumu’ndan gelen yanıtta, rüyada istemsiz olarak cinayet işlenebileceği belirtildi. Bunun üzerine savcı, iddianamede, Cemal Delibaş’ın “kasten öldürmek” suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapsini istedi.

Kararı mahkeme versin
Ancak Adli Tıp’tan gelen raporu da iddianamesine ekleyen savcı, bu özel durumla ilgili mahkemenin karar vermesini talep etti. Kartal Ağır Ceza Mahkemesi iddianameyi kabul ederek dava açtı. Şeyhli Mahallesinde oturan Cemal Delibaş, çocukluğundan beri aşık olduğu Öznur Delibaş’la 24 Kasım 2011’de evlenmiş, 9 Ocak 2012’de polisi arayarak eşinin öldüğünü söylemişti. Öznur Delibaş’ın cesedinde darp ya da herhangi bir boğuşma izine rastlamayan nöbetçi savcı, ölümü şüpheli bulup cesedi otopsi için Adli Tıp Kurumu’na göndermişti. Kurumun ilk raporu, Öznur Delibaş’ın boğazı sıkılarak boyun kırılması sonucu öldüğünü ortaya çıkartmıştı. Cemal Delibaş ifadesinde, “Olay gecesi bir süre sohbet ettikten sonra uyuduk. Bir elimle eşimin boğazını sıkmış ve diğer elimle de elini tutmuş halde uyandım. Elimi çekerken eşimin sertleştiğini fark ettim. Bir süre sonra öldüğünü anladım. Rüya görürken öldürmüş olabilirim” demişti.