Birsen Kandemir'in Dikmen'deki evinin banyosunda 5 Temmuz 20011'de tabancayla öldürülmesine ilişkin, eşi Ali Kandemir'in yargılandığı dava sona erdi.

Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davaya tutuklu sanık Ali Kandemir ve avukatı ile maktul Birsen Kandemir'in yakınları katıldı.

Savcı, sanık Ali Kandemir'in, eşi Birsen Kandemir'i ''kasten öldürdüğü'' gerekçesiyle ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıyla cezalandırılmasını talep etti.

Ali Kandemir de eşiyle evde tartıştığını, daha sonra eşyalarına alarak dışarı çıkmak istediğini, bu sıra üzerinde bulundurduğu silahın ateş aldığını ve eşine isabet ettiğini ileri sürdü.

Sanık avukatı, müvekkilinin eşini kasten öldürmediğini, Ali Kandemir'e ait silahın kendiliğinden ateş aldığını savunarak, bunun raporlarda da yer aldığını, bu hususun göz önünde bulundurulması gerektiğini kaydetti.

Sanık Kandemir son sözünde, eşine zarar vermek istemediğini, olanlardan çok pişman olduğunu söyledi.

Mahkeme, sanığa, haksız tahrik altında kasten adam öldürmek suçundan 24 yıl hapis cezası verdi.

İddianamede, Birsen Kandemir'in ekonomik sıkıntılar nedeniyle bir büroda temizlik işleri yapmaya başladığı, Ali Kandemir'in bu durumdan rahatsız olarak ''kıskançlık'' nedeniyle eşiyle sürekli tartıştığı ileri sürülmüştü.

Birsen Kandemir'in şikayeti üzerine daha önce Ali Kandemir'in mahkeme kararıyla ''6 ay konuttan uzaklaştırma, şiddet ve korkuya yönelik davranışlarda bulunmama'' tedbirine hükmedildiği belirtilen iddianamede, 5 Temmuz 20011'de Ali Kandemir'in, tartıştıktan sonra banyoya kaçan eşini tabancayla öldürdüğü iddia edilmişti.

İddianamede, sanığın, ''kasten öldürmeden'' ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıyla cezalandırılması istenmişti.

Bu arada, Ankara Adliyesi önünde toplanan Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri, basın açıklaması yaparak ''kadına yönelik şiddeti'' protesto etti.