Adana'da cep telefonu işi yapan arkadaşı Muhittin Kalkan'ı (47) eşiyle ilişkisi olduğu dedikoduları yüzünden ekmek, meyve ve maket bıçağıyla bıçaklayarak öldüren telefon ithalatçısı Diyaddin Görgen'in (51) ağırlaştırılmış müebbet hapis istemi ile yargılanmasına başlandı. 8 çocuklu katil zanlısı Görgen, öldürdüğü Kalkan'dan olabileceği iddiasıyla çocuklarına DNA testi ve ?cinsel istismar' muayenesi yapılmasını istedi.

CİNAYET SONRASI YENİ GÖMLEK VE PANTOLON ALIP POLİSE TESLİM OLDU

İstanbul'da cep telefonu alım satım ve ithalatı işi yapan Diyaddin Görgen, iddiaya göre iki yıldır ayrı yaşadığı eşinin bir süre iş ortaklığı yaptığı Adana'da yaşayan arkadaşı Muhittin Kalkan ile ilişkisi olduğu yönünde dedikodular duydu. Görgen, 11 Nisan'da Adana'ya gelip, Kalkan'ı ekmek, meyve ve maket bıçağı ile bıçakladı. Vücudunda 6 bıçak yarası olan Kalkan olay yerinde yaşamını yitirdi. Katil zanlısı Görgen ise, ekmek ve maket bıçağını cesedin üzerine attıktan sonra bir alışveriş merkezine gidip gömlek ile pantolon aldı. Bunları mağazada giydikten sonra kanlı olan gömleğini çöpe attı. Ardından Emniyet Müdürlüğü'ne giderek, "Ben adam öldürdüm" diyerek teslim oldu.

Tutuklanan ve hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle dava açılan Görgen, Adana 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmaya başladı. Öldürdüğü arkadaşı ile eşi arasındaki ilişkiyi 2 yıl önce öğrendiğini iddia eden Görgen, "İstanbul'daki evime sık sık gelip gidermiş. Çocuklarımın da bu konuda bilgisi var. Hatta eşim elbiselerimi, paramı da ona veriyormuş. 7-8 yıl önce Mehmet Bayat adlı arkadaşım bana, Muhittin'in kendisine 5-6 kez ?Bu akşam Diyaddin'in misafiriyim' dediğini söyledi. Ayrıca ?Zaman zaman evlerimizi kontrol etsek iyi olur. Eşi başkası ile ilişki yapsa ne yapmak gerekir' diye sordu. Ben de ?Ya öldüreceksin, ya da babasının evine göndereceksin' dedim. Olay günü ?Burada ne sürtüyorsun?' dedi. Bu nedenlerden dolayı tartıştık. Bıçağı salladım. Kaza ile öldü" dedi.

"ÇOCUKLARIMA DNA TESTİ YAPILSIN"

Katil zanlısı Görgen, çocuklarının da öldürdüğü Kalkan'dan olabileceği iddiasıyla çocuklarına DNA testi yapılmasını, ayrıca cinsel istismara uğrayıp uğramadıklarının belirlenmesini talep etti. Sanığın avukatı da, müvekkilinin cezai ehliyeti konusunda rapor aldırılmasını istedi.

"BEN DE SENİ ÖLDÜRÜRÜM"

Öldürülen Kalkan'ın eşi Hadice Kalkan (38), sanığın yalan söylediğini, dedikoduyu kendisinin çıkardığını savundu. Eşinin İstanbul'a gitmediğini belirten Kalkan, "İlişki iddiası da doğru değil. Dedikodu çıkarınca sanığı aradım. Bana eşimi öldüreceğini söyledi, ben de seni öldürürüm' dedim. Yalan konuşuyor" dedi. Öldürülen Kalkan'ın oğlu Mehmet Kalkan (20) da, "Sanık, eşini 5-6 yıldan beri dinen boşamıştır. Kadın Mardin'de yaşıyor. İlişki iddiası da yalan. 2 yıl önce de babamı işyerinde satırla tehdit etmişti. Sanık babamı planlayarak öldürdü" diyerek en ağır şekilde cezalandırılmasını istedi.

AKIL HASTANESİNE GÖNDERİLDİ

Katil zanlısı Görgen'in akli dengesinin yerinde olup olmadığının belirlenmesi için Adana Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nden rapor aldırılmasına karar verilerek duruşma tanıkların dinlenmesi için ertelendi. Sanığın, DNA testi ile ilgili talebinin önümüzdeki duruşmalarda değerlendirilebileceği belirtildi.