İzmir İl Genel Meclisi üyesi CHP'li Ahmet Uğurlu ile 11 yıllık eşi Figen Uğurlu arasındaki boşanma davası sonuçlandı. Hakim, Ahmet Uğurlu'yu alkol alıp kendisini dövdüğünü iddia eden Figen Uğurlu'ya aylık 800 YTL nafaka, 180 bin YTL tazminat ödemeye mahkum etti.

İl Genel Meclisi üyesi ve İzmir Toplu Taşımacılık ve Servis Hizmetleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Uğurlu"nun 11 yıllık eşi Figen Uğurlu, geçen aylarda eşinin alkol alıp kendisini dövdüğünü iddia ederek boşanma davası açtı. Figen Uğurlu avukatı aracılığıyla açtığı davanın dilekçesinde eşinin aşırı kıskanç bir yapıya sahip olduğunu, bu nedenle de özellikle alkol alıp eve geldiğinde kendisini dövdüğünü iddia etti. Dilekçede eşinin kendisini en son döverken ailesini de telefonla arayarak, “Kızınızın çığlıklarını duyuyor musunuz? Öldüreyim mi kızınızı?” dediğini de öne süren Figen Uğurlu, ayrıca kocasının kendisini her dövdüğünde, “Sana çocuğunu göstermem” diyerek tehdit ettiğini de ileri sürdü.

Avukatı Fatih Sadıkay"ın hazırladığı dava dilekçesinde, eşinin aile kurumuna ve çocuğuna gerekli özeni göstermediğini ileri süren Figen Uğurlu, mahkemeden eşinin mal varlığına tedbir konulmasını talep etti. Uğurlu dava dilekçesinde, eşinin zengin olduğunu, birden fazla şirketin ortağı konumunda bulunduğunu ve 50"nin üzerinde aracın ve iki ayrı gayrimenkulun sahibi olduğunu kaydetti.

Yıllarca çalışmasına izin verilmediği için ev kadını olarak yaşamaya zorlandığını ifade eden Figen Uğurlu, eşinin yüksek miktardaki mal varlığına, dolaylı olarak katkıda bulunduğu gerekçesiyle 1 milyon YTL maddi, eşinin kendisine hakaret, sadakatsizlik, tehdit ve şiddet uyguladığı gerekçesiyle de 1 milyon YTL manevi tazminat ödemesini istedi, ayrıca aylık 3 bin YTL nafaka bağlanmasını istedi.

Avukatı Ahmet Çorum aracılığıyla davaya cevap dilekçesi veren ve gelirinin sadece İl Genel Meclisi üyeliğinden aldığı aylık olduğunu iddia eden Ahmet Uğurlu da, eşi Figen Uğurlu'yu dövmediğini, onun kendisine karşı ilgisiz kaldığını iddia ederek 1 milyon YTL manevi tazminat istedi.

İzmir 1'inci Aile Mahkemesi'ndeki dava önceki gün sonuçlandı. Hakim, Ahmet Uğurlu"yu kusurlu bularak eşi Figen Ugurlu"yu 100 bin YTL maddi, 80 bin YTL manevi olmak üzere 180 bin YTL tazminat ödemeye mahkum etti. Uğurlu çiftinin boşanmasına ve çocuğun velayetinin babaya verilmesine karar veren hakim, ayrıca Figen Uğurlu"ya aylık 800 YTL nafaka bağladı.

Hakim, 2 milyon YTL tazminat isteyerek boşanma davası açan Figen Uğurlu"yu ilgisiz kadın olmakla suçlayan ve bu nedenle 1 milyon YTL tazminat ödemesini isteyen Ahmet Uğurlu"nun talebini ise yerinde görmeyip reddetti.