ADANA"da 32 yaşındaki Bülent Akdöner, tüfekle eşinin sevgilisi olduğunu öne sürdüğü iş arkadaşı 45 yaşındaki Coşkun Çiçek"i öldürdü, eşi 24 yaşındaki Fatma Akdöner"i ağır yaraladı.


Olay Merkeze bağlı Sofulu Beldesi"nde meydana geldi. Seyhan Belediyesi"nde temizlik işçisi olarak çalışan Bülent Akdöner, geçen yıl aynı yerde çalıştığı Coşkun Çiçek"in sahibi olduğu ve oturduğu evin alt katına kiracı olarak taşındı. İddiaya göre, bu süre içinde Fatma Akdöner ve Çoşkun Çiçek arasında yakınlaşma meydana geldi. Durumu fark ederek eşini uyaran Bülent Akdöner, bir süre sonra 10 yıllık eşinin cep telefonunda Coşkun Çiçek'ten gelen aşk mesajları buldu. Bu olay üzerine Bülent Akdöner, evini başka bir mahalleye taşıdı. Bu süre içinde eşi hamile kalan Bülent Akdöner"i telefonla arayan tanımadığı bir kişi, çocuğun kendisinden olmadığını öne sürdü. Araları tekrar bozulan çift, genç kadının teklifi ile boşanmaya karar verdi.


Fatma Akdöner, doğum sonrası annesinin evine taşınacağını söylerken, aksine Çoşkun Çiçek"in tuttuğu eve taşındı. Giderken 5 yaşındaki kızını evde bırakan ancak yeni doğan bebeğini alan Fatma Akdöner ile konuşmak için dün bu eve giden Akdöner, yanında götürdüğü tüfekle eşi ve evde bulunan sevgilisinin üzerine ateş açtı. Coşkun Çiçek vücuduna isabet eden saçmalarla yaşamını yitirirken Fatma Akdöner ağır yaralandı. Olay yerine çağırılan ambulansla Çukurova Üniversitesi Balcalı Hastanesi"ne kaldırılan Fatma Akdöner tedavi altına alınırken, olayda kullandığı tüfekle kaçan Bülent Akdöner jandarma ekiplerine teslim oldu.

"EVE DÖNMESİ İÇİN YALVARDIM"


Verdiği ilk ifadesinde, eşini eve döndürebilmek için her yolu denediğini belirten Akdöner, olay anında eşini korkutmak için ateş açtığını öne sürdü. Coşkun Çiçek"in kendisini defalarca tehdit ettiğini iddia eden Akdöner şunları anlattı:
“Ben ilk dönemlerde eşimi her uyarmamda bana, "Birileri yuvamızı yıkmaya çalışıyor. Ben seni çok seviyorum" diyordu. Başka mahalleye taşındıktan sonra çevremdeki insanlar, ben evde yokken evimize yabancı bir adamın geldiğini söylüyordu. Eşimi çok sevdiğim için her defasında onu affettim. Olay günü eve gelmesi için çok yalvardım. Ancak beni tehdit edince korkutmak için yanımda götürdüğüm tüfekl bir el ateş ettim. Öldürmek amacım yoktu.”
İfadesinin ardından adliyeye sevk edilen Bülent Akdöner, nöbetçi mahkeme tarafından "Kasten adam öldürme ve kasten adam öldürmeye teşebbüs" suçlaması ile tutuklanarak cezaevine gönderildi.