Olay, Merkez Yüreğir ilçesi Atakent Mahallesi'nde bir evde meydana geldi. Yaren Apartmanı'nın zemin katındaki daireden alevlerin yükseldiğini gören çevredeki vatandaşlar, durumu polis ve itfaiyeye bildirdi.
Bu arada içeride bulunan 36 yaşındaki Ali Tayaksı isimli şahıs komşuları tarafından kurtarıldı. İçeride kaldığı için dumandan etkilendiği ve aşırı alkol aldığı için ayakta duramayacak kadar sarhoş olduğu görülen Tayaksı, ambulans gelene kadar bir banka oturtularak bekletildi. Kısa süre içerisinde olay yerine gelen ekipler, evde çıkan yangını söndürdü. Bu arada Tayaksı, sedyeyle ambulansa bindirilirken, "Ben sigara yakacaktım. Çakmağı çakınca birden tüp patladı ev alev aldı" dedi. Ancak, itfaiye ekiplerinin yaptığı incelemede evde benzin kokusunun olduğu belirlendi.
Polis, soruşturmayı derinleştirince evli ve işsiz Ali Tayaksı'nın iki çocuğu olduğu ve sürekli eve alkol alarak geldiği için eşiyle tartıştığı bilgisine ulaştı. Dün akşam da eve aşırı alkollü gelen Tayaksı ile eşi arasında alkol nedeniyle tartışma çıktığı, eşinin "Ben senin alkolünden bıktım. Ne babalık ne de kocalık görevinden haberin var" diye bağırdığı öğrenildi. Tartışmadan sonra Tayaksı'nın eşinin çocuklarını alarak kayınvalidesine gittiğini, buna kızan Tayaksı'nın ise eşi ve çocukları gittikten sonra evini yaktığı ileri sürüldü.
İtfaiye erleri, yaptıkları çalışma sonucunda yangının oturma odasında çıktığını, tüp patlaması olması durumunda mutfakta da yangın olması gerektiğini ancak yangında en ufak yangın ibaresi bulunmadığını bildirdi. Yangının içeriden gelen benzin kokusundan kaynaklanmış olabileceğinden şüphelenildiği belirtildi.
Adana Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Ali Tayaksı'nın sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.