Samsun’da, ayrı yaşadığı eşi 26 yaşındaki Elif Ç.’yi sokak ortasında dövüp zorla çantasındaki parayı aldığı iddiasıyla tutuksuz yargılanan 34 yaşındaki Erdal Ç., 5 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı.
Olay geçen yıl Ağustos ayında meydana geldi. İnşaatlarda elektrikçi olarak çalışan Erdal Ç., cezaevinden çıktıktan sonra, iddiaya göre evdeki bilgisayarda eşi Elif Ç.’nin uygunsuz fotoğraflarını buldu. Bunun üzerine aldatıldığını düşünen Erdal Ç. ile 9 yıllık eşi arasında kavga çıktı. Elif Ç., kavganın ardından 2 çocuğunu alarak eşini terk edip babasının evine yerleşerek boşanma davası açtı.
Bir süre sonra Elif Ç.’yi sokakta gören Erdal Ç., iddiaya göre genç kadına hakaret edip döverek, içinde 450 TL bulunan çantasını zorla alıp gitti. Aynı gün akşam saatlerinde Elif Ç.’nin çantasını arkadaşıyla geri gönderdi. Ancak yaşadığı olayın ardından polise giden genç kadın, Erdal Ç.’den şikayetçi oldu.
Gözaltına alınan ve çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan Erdal Ç., Samsun 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde, ’gasp, hakaret ve tehdit’ suçlarından bugün son kez hakim karşısına çıktı. Eşinin kendisine iftira attığını öne süren Erdal Ç., eşinin lüks hayat isteği yüzünden hırsızlık yaptığını söyleyerek, "Ben hırsızlık suçundan cezaevine düştüm. Cezaevinden çıkınca, evdeki bilgisayarda eşimin çıplak ve uygunsuz fotoğrafları ile başka erkeklerle yaptığı görüşmeleri buldum. Bu yüzden kavga ettik. Evi terk etti. Bir hafta sonra kendisini sokakta görünce konuşmak istedim. Yine tartıştık. Beni aldattığına dair bir şeyler bulurum diye cep telefonunun bulunduğu çantasını zorla alıp gittim. Ancak telefonu çantasında yoktu. İçinde 235 TL bulunan cüzdanı vardı. Onu da arkadaşımla kendisine gönderdim" diye diye konuştu.
Duruşmaya gelmeyen Elif Ç. ise daha önceki ifadelerinde eşinden şikayetçi olduğunu ve boşanma davalarının devam ettiğini söyledi. 9 yıllık evlilikleri süresince sanığın kendisini birçok kez dövdüğünü ileri süren genç kadın, "Çocuklarım için kendisine hiç ses çıkarmadım. Her hatasını affettim. Ama bu kez kendisini affetmeyeceğim. Özel bir şirkette sekreterlik yapıyordum. 450 TL olan maaşımı yeni almıştım. Eve giderken yolu kesip tehdit etti. Küfürler savurup hakaretlerde bulundu. Sonra da çantamı zorla çekip aldı. Çantamı geri gönderdi. Ancak içinde 215 TL vardı" dedi. Mahkeme heyeti, eşini sokak ortasında tehdit edip, hakaretlerde bulunan ve çantasını zorla alan Erdal Ç.’ye toplam 5 yıl 4 ay hapis cezası verdi.
 
-POSTA-