Ziyarette yaptığı konuşan ASTO Başkanı Veli Tiryaki, bugüne kadar 7-8 tane aday adayı ve adaylık için adı geçen insanlarla toplantılar yaptıklarını söyledi. Tiryaki, bunların içinde belediye başkanı olamayacak kapasiteye sahip kişilerin olduğunu gördüklerini ifade etti. Eşin'in AK Parti içerisindeki adaylık yarışına en geç giren aday adayı olduğuna dikkat çeken Tiryaki, bunun da Eşin için büyük bir dezevantaj olduğunu kaydetti. Tiryaki, ''Bugüne kadar ya Ankara'daki yöneticiler, yada Aydın'daki siyasiler belediye başkanını belirlemiş. Onların adayları seçilmiş. Oysa kaliteli adayların, kalitesi ortaya çıkarılmalı, seçimler öyle yapılmalıdır.. Aydın'da AK Parti bunu başardı'' dedi.
Sivil toplum örgütlerinin belediye başkan adaylarını gerek projeleri, gerekse etkinlikleri ile desteklemesi ve yönlendirmesi gerektiğini savunan Aydın Belediye Başkan aday adayı Rıdvan Eşin de, kendisinin adaylık yarışına geç katılması nedeniyle, öncelikle görselliğe önem verdiğini kaydetti. Eşin, ''Sadece görsellik yeterli değil. İnsanların hafızalarına de işlemek lazım'' diye konuştu.
Toplantının sonunda 18 Aralık günü Ay-Mendo tesislerinde aday adayı Eşin ve ASTO üyelerinin katılacağı yemekli bir toplantı düzenlenmesi kararı alındı.