Tam 11 ayda, gerçeklere bağlı kalarak çekilen ve eski manken Merve İldeniz'in rol alması nedeniyle çok konuşulan 'Hadigari Cumhur'da doğan bebek, tamamen bu film için doğmuş! Yönetmen Harun Özakıncı, aynı zamanda oyunculuk da yaptığı 'Hadigari Cumhur' filmiyle ilgili NTV'de Okan Bayülgen'in 'Sade Vatandaş' isimli programında ilginç açıklamalarda bulundu. Filmdeki karakterlerin gerçek karakterler olduğuna vurgu yapan Özakıncı, "Biraz saçı kazıdık, biraz kilo aldık. Serhat (Saylan) 12 kilo almıştı, onu verdi. Benim eşim, film için hamile kaldı. Bunu hiçbir yerde de anlatmadık" diye konuştu.

BİZİM ÇOCUĞUMUZ
Televizyongazetesi.com'un haberine göre; bu sözlere Bayülgen "Yahu bu çok acayip bir hikâye" şeklinde tepki verince, Özakıncı filmde eşini oynayan gerçekte de eşi olan Duygu Urak'ın kilo almasında herhangi bir sinema tekniği olmadığını söyledi ve ekledi: "Hiçbir makyaj veya hile yok! Hakikaten hamile. Filmin sonunda gözüken çocuk bizim çocuğumuz... Filmi gerçek zaman tekniğiyle yaptık. Mandalinalar yeşilken başladığımız filmin, son çekimlerini 3 Şubat'ta yaptık. Çünkü mandalinaların dalında sararmasını bekledik..."

TİPİK BİR BODRUM HİKâYESİ
Harun Özakıncı'nın yönettiği; Merve İldeniz, Duygu Urak, Serhat Saylan ve Ersin Aycan'ın oynadığı 'Hadigari Cumhur'; Bodrumlu Cumhur'un başından geçenleri konu alıyor. Babası Cumhur'a dağ başındaki mandalina bahçesini bırakırken, ablasına da bataklık olduğu için o tarihte işe yaramayan denize sıfır araziyi bırakır. 80'lerdeki turizm patlamasıyla verimsiz topraklar anlam kazanır ve Cumhur ablasının otelini almak için uğraşır.