Ekranlara 4 yıl gibi bir süre ara veren Özlem Yıldız, şu sıralar TV 8 ekranlarında 'Aklımıza Takıldı' programı ile izleyiciyi hem bilgilendiriyor hem eğlendiriyor.

Programında sağlıktan müziğe geniş alanlardan tatlar sunan Yıldız, kendisine yakıştırılan 'nöbetçi sunucu' söylemlerine de kırgın olduğunu belirtmeden geçemiyor.

Yıllardır bu sektörün içinde biri olarak bulunduğunuz konumu nasıl değerlendiriyorsunuz? İçinizde hedefleriniz konusunda bir ukte kaldı mı?

Aslında "Daha iyisini yapabilirim, neden olmasın!" diye düşünüyorum. Ama bununla ilgili çok büyük fedakarlıklarda bulunmanız gerekiyor. 10 yıl önceki yaşantımla şu anki yşantım farklı. Tabii ki işim çok önemli ama benim için her şeyden önce gelen bir oplum, eşim ve ev yaşantım var; evimin işleri var. O yüzden mesleki hırslarım adına çocuğumu, eşimi, evimi ihmal edecek durumda değilim. Evimi de işimi de çok seviyorum. İkisini de idare edebildiğim zaman bu bana pozitif olaark yansıyor. İnsanlar "Neden dizilerde oynamıyorsun?" diye soruyorlar. Hayat koşturmacası içinde oyalanırken, oğlumun hayatındaki en önemli noktalarını kaçıracağım düşüncesi, yaptığım işlere ve adımlara dikkat etmme neden oluyor.

Hakkınızda, "Evlendikten sonra ekranlardan uzaklaşır" başlıklı haberler yapılmıştı. Sizce bu haberler maksatlı ymı yapıldı?

Aslında böyle bir açıklama yapmıştım. Gerçekten öyle düşünüyordum.İlk iki yıl gezdik, evliliğin tadına vardık. evi yerleştirdik derken ben hamile kaldım. Arkasından üzücü bir dönem geçridim. Doğum yaptıktan üç ay sonra çocuğumu bırakıp işimin başına döneyim gibi bir durum olmadı.

Onun hakikaten bana ihtiyacı vardı. O yüzden oldukça fazla bir dönem ara vermiş oldum. Öyle mutluydum ama o büyüdükten sonra okula gitmeye başladı. Sabah 09.00'dan 15.00'a kadar okulda olunca kendime ayıtracak uzun zamanlarım oldu. Mesleğim varken bunu neden devam ettirmeyeyim dedim, eşime bunu anlattım o da anlayışla karşıladı. İlk başlarda , basında çıkacak haberler yüzünden bunun evliliğimize olumsuz yansıyacağını düşünüyordu ama sonrasında beni daha pozitif bir şekilde görünce mutlu oldu. Eskiden daha fazla dırdır yapan bir Özlem varken, şimdi kafasını işine yoran bir Özlem var. Ben de bu Özlem'in, eşim için daha iyi olduğunu düşünüyordum.

Kariyerinizde çok sayıda dizi olmasına rağmen şu sıralar sizi dizilerde göremiyoruz. Bunun sebebi nedir?

Kariyerimde çok dizi var ama hırslanıp devamını getirmedim. Yani beş - altı tane dizi ve Hemşo isimli filmdeki kısa bir rolüm var. Onun da tadına vardım. Hayatımda oğluma göstereceğim anılar arasında yerini aldı. Nurgül Yeşilçay'ı çok beğeniyorum. Sinan'a öpüşen oyuncuları gösteriyorum bana "Sakın" diyor. Onu zaten sunuculuğa zor ikna ettim şimdi böyle bir şey olunca... Türk yapısıyla o pencereden bakan bir insan ama filmlerde oynarsam ve senarist elime böyle bir rol verirse "Kocam izin vermiyor" demek istemem. Böyle diyeceğim biz işe girmem o yüzden de bu işler bizi aşıyor.

Röportajın devamı Hafta Sonu dergisinde...