Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Toplumda farklı gruplar, yoksulluktan farklı derecelerde etkilenmektedir. Kadınların yoksullukla karşılaşma riskinin göreceli olarak diğer gruplardan daha yüksek olduğu bilinmektedir. Özellikle eşi vefat etmiş kadınların hem çocuklarına bakmak hem de çalışmak zorunda olması gibi sorunlar yoksulluk riskini arttırmaktadır" denildi.

Bu amaçla eşi vefat etmiş kadınlara nakdi yardım programı hazırlandığı belirtilen açıklamada, "Eşi vefat etmiş ve herhangi bir Sosyal Güvenlik Kurumu'na tabi olmayan yoksul ve yardıma muhtaç bayanlara aylık 250,00 TL tutarında ve 2 aylık periyotlarda düzenli nakit sosyal yardım verilecektir. Ödemeler kadın adına bankaya yatırılacaktır." denildi.

İmam nikahlı eşlerin bu yardımdan yararlanamayacağı belirtilen açıklamada, resmi nikahlı eşinin vefat etmiş olması, herhangi bir sosyal güvenceye tabi olmamak, 3294 Sayılı Kanun kapsamında yardıma muhtaç olmak şartlarının arandığı ifade edildi.

Başvuruların bir dilekçe, kimlik fotokopisi ve bir fotoğrafla Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığı'na yapılacağı bildirilen açıklamada, vakıfta dosyası olanların ayrıca başvuruda bulunmalarına gerek olmadığı ve fiili olarak birlikte yaşayanlara da ödeme yapılmayacağı vurgulandı.