TBMM"nin tek kişilik muhalefeti Tunceli Bağımsız Milletvekili Kamer Genç"in muhalefetinden eşinin de rahatsız olduğu ortaya çıktı. TBMM"nin yeni yasama yılı nedeniyle gerçekleştirilen özel oturumda kürsüye geldiğinde Cumhurbaşkanı Gül"ü protesto eden Genç, akşam resepsiyonunda Meclis Başkanı Köksal Toptan"dan da espriyle karışık "sitem" aldı. Eşi Sevim Genç ile birlikte resepsiyona gelen Kamer Genç, Toptan çifti ile tokalaştı. Bu sırada Toptan, Genç"e gülümseyerek, “Kamer Bey yaptın yine yapacağını bugün” dedi.

Eşinize söyleyin...

Meclis Başkanı"nın bu sözleri üzerine devreye giren Sevim Genç de, “Ben de kaç kere söyledim. "Yapma" dedim ama sözümü dinletemiyorum” dedi. Bu söz üzerine Saime Toptan, Sevim Genç"e, “Eşinize söyleyin. Kocam kürsüdeyken tek kelime etmesin” ricasını iletti. Genç çiftinin Kamer Bey"in muhalefet anlayışına yönelik tartışması, resepsiyon sürerken yanlarına sohbet etmek için gelen bir grup gazetecinin önünde de devam etti.

Sevim Genç, “Töreni tevizyondan izledim. Eşimin sesini duydum. Ne dediğini anlamadım ama AKP"lilerin tepkisinden Kamer"in yine bir şey yaptığını anladım. Hiç hoşuma gitmedi, rahatsız oldum. Oysa kendisine kaç kere söyledim. Sorunlara ilişkin genel eleştirilerini yap, ama kişileri hedef alma dedim. Ama dinletemedim” dedi. Devreye giren Kamer Genç, “Yahu hanım ben tam bağımsız milletvekiliyim. Eleştiri hakkımı kullanıyorum” dedi. Ancak eşi Sevim Genç"in ikna edemedi: “Tamam hakkın. Ama sen kişileri hedef alıyorsun. Sonuçta bugün protesto ettiğin, karşındaki kişi Cumhurbaşkanı. Türkiye"yi temsil eden kişi. Yanlış yapıyorsun.”

Sussun istiyorum

Genç, eşinin bu sözlerine de, “Sorun zaten temsildi. Bana göre Gül, Cumhuriyeti temsil etmiyor.Cumhuriyeti korumak için konuşuyorum” karşılığını verdi.

AKP"lilerin eşine yönelik “linç” girişiminde bulundukları gece TBMM"de olduğunu söyleyen Sevim Genç, “Kamer Bey"in odasındaydım bir ara yayının kesildiğini fark ettim. Bir grup vekil Kamer"i odaya getirdi. O anda ne olduğunu anlayamadım, gazetelerden olayı okudum. Dehşete kapıldım. Başına bir şey gelecek diye korkuyorum. Susmasını istiyorum” dedi. Fazla dayanamayan Genç, “Yahu hanım sus artık. Sen olayın özüne vakıf değilsin” deyince, bu kez de gazeteciler, “Kamer Bey, Meclis"te sürekli susturulmaktan yakınan biri olarak, şimdi siz eşinizi susturmaya çalışıyorsunuz” dedi. Genç de “Çocuklar, üstüme gelmeyin. Bizim hanıma kalsa benim 20 yıl önce siyaseti bırakmam gerekirdi” diyerek, eşini de alarak resepsiyondan ayrıldı.
Vatan