Bir İnternet sitesinin "Hayvanlar alemi" köşesinde artık eşekler de "2. el otomobil" gibi alınıp satılıyor. Eşek satıcılarının hayvanları satmak için verdikleri ilan başlıkları ise görenleri kahkaya boğuyor. Şu anda, İnternet sitesinde 7 adet eşek satılmayı bekliyor.
Eşek satıcıları, Hatay'ın Belen, Samsun'un Ballıca, Ankara'nın Çamlıdere, İzmir'in Urla, Antalya'nın Alanya, Aydın'ın İncirliova, İstanbul'un Silivri ilçelerinden ilan verip alıcı bekliyor.
Satılık eşeklerinin ilan başlıkları ise görenleri güldürüyor. İşte onlardan bazıları: "Az yakar, çok kaçar, zıpkın gibi, uysal erkek, Bu kadar büyük eşek ben hiç görmedim, 3 yaşlı eşek" İsteyen satıcıların fotoğraf da ekleyip özelliklerini anlattıkları eşeklerin fiyatları ise 200 lira ile bin 500 arasında değişiyor.
Bazı eşeklerin özellikleri ise şöyle anlatılıyor: "Akıllı ve usludur. Köy işlerinde elverişlidir. Sahibinden bakımlı zıpkın gibi eşek. Bir katırın taşıdığını taşır, tüm malzemeleriyle birlikte 500 liradır, hayırlı olsun. 3 yaşında rengi doru, oldukça sağlıklı, bakımlı ve güçlüdür, iyi huyludur. Ayrıca sevimliliği ile bulunduğu yerin maskotu olmaya aday. 2 yaşında az kullanılmış eşek. Daha 7 yaşında çok iri, büyük hiçbir kötü huyu olmayan sadece gözünde hafif kusuru var. Kendi boş halde 350 liradır. Gelip görün, tam bir yük eşeğidir. Çok iyi bakılmıştır. Fotoğraf makinem olmadığından resim koyamadım. Ama görünce pişman olmazsınız. Kıbrıs kırması diyorlar. Arabada huysuzluk eder mi bilmem. Semerini illaki istiyorsanız onu geçen sene 400 liraya yaptırdım. Semer 400, eşek de 350 liradır."