Eşeğin yediği dutların sahibi Cabir Koç'un tabancayla ateş açması sonucu vurulan Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü öğrencisi 22 yaşındaki Fahrettin Başkurt yaşamını yitirdi.

Çüngüş'ün Atalak Köyü'nde dün meydana gelen olayda Cabir Koç, eşi ve çocuklarıyla bahçesindeki ağaçlardan topladıkları dutları kurutmak için bahçede bezlerin üzerine yaydıktan sonra evlerine gitti. İddiaya göre, bir süre sonra Başkurt ailesine ait olduğu belirtilen eşek, bahçeye girerek dutları yemeye başladı. Bunu gören Cabir Koç, yakınları ile eşeğin sahibi Mahmut Başkurt'un evine giderek tartıştı. Uzun süren tartışma kavgaya dönüştü. Taş ve sopaların kullanıldığı kavgada Mahmut Başkurt ile eşi Nazlı Başkurt, başından ve vücutlarının çeşitli yerlerinden yaralandı.

ÜNİVERSİTELİ GENÇ KARNINDAN VURULDU
Kavga sırasında Cabir Koç, iddiaya göre üzerindeki tabancasını çekerek Başkurt ailesi bireylerinin üzerine ateş açtı. Bir kurşun Başkurt ailesinin İstanbul Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü 3'üncü sınıf öğrencisi olan oğlu Fahrettin Başkurt'un karnına isabet etti.

Köye gelen güvenlik güçleri, kısa sürede kontrolü ele alarak ambulans çağırdı. Karnına isabet eden kurşunla ağır yaralanan üniversiteli Fahrettin Koç, ambulansla önce Çermik Devlet Hastanesi'ne götürülürek ilk müdahalesi yapıldı. Başkurt, sevk edildiği Diyarbakır'a getirilirken yolda yaşamını yitirdi. Yaralı baba Mahmut ve anne Nazlı Başkurt ise ayakta tedavileri yapıldıktan sonra taburcu edildi.

TUTUKLANDI
Olayların büyümemesi için köyde geniş güvenlik önlemi alan jandarma, cinayet şüphelisi Cabir Koç'u gözaltına aldı. Karakolda sorgusu tamamlanan Koç, dün akşam Çüngüş Adliyesi'ne sevk edildi. Nöbetçi mahkemede ifadesi alınan Koç tutuklanırken, olayla ilgili soruşturma sürüyor.