Eyleme, Suriye'den gelen Humuslu direnişçi Ebu Salah da katıldı.

Aralarında Suriyeli direnişçilerin de bulunduğu yaklaşık 100 kişilik grup Beyazıt Meydanı'nda toplandı. İstanbul Üniversitesi Beyazıt Kampüsü önünde toplanan grup, Suriye'de yaşanan katliamı ve Baas rejimini protesto etti. Grup üyeleri ellerinde, 'Katil Baas ordusuna karşı, yaşasın Suriye Halkının özgür ordusu', 'Müslümanlar ölüyor insanlar susuyor', 'İnsanlık onuru Suriye'de ölmesin" yazılı dövizler taşıdı.

Eyleme katılan Humuslu Devrim Konseyi Sözcüsü Halid Ebu Salah, tüm büyük ülkelerin Suriye'deki Esed rejimine askeri ve siyasi anlamda yardım ettiklerini söyledi. Salah, " İran, Rusya, Çin hepsi Suriye'deki Esed rejimine destek oluyor. Hatta Birleşmiş Milletler de diplomatik bir duruş sergilediği için Baas rejimine destek olmuş sayılıyor. Suriye halkının şu an tek güvendiği Allah'tır. Suriyeliler bugün ölüyor. 'Suriye'nin Dostları', arkadaşları Tunus'ta, Türkiye'de toplanarak Suriye'deki olaylar hakkında toplantılar düzenlediler. Sonuçta, Suriyeliler ölmeye devam ediyor." dedi.

Dünyadan sadece diplomatik ve siyasi bir duruş değil, sadece silah beklediklerini söyleyen Ebu Salah, " Biz artık kimseden diplomatik yardım istemiyoruz. Siyasi bir duruş beklemiyoruz. Suriye halkı kendini müdafaa etmek için namusunu korumak için dünyadan silah bekliyor." şeklinde konuştu.